Sosyal Medya

Ekonomi

Türkiye’nin CDS’i “haksızlık” mı? & “Yüksek kur – düşük ücret” ile nereye kadar! | Fatih Özatay

Mesele Ekonomi’de Semih Sakallı TOBB ünivesitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fatih Özatay ile Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun yaptığı açıklamayı…

Türkiye’nin CDS’i “haksızlık” mı? & “Yüksek kur – düşük ücret” ile nereye kadar! | Fatih Özatay

Mesele Ekonomi’de Semih Sakallı TOBB ünivesitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fatih Özatay ile Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun yaptığı açıklamayı ve Dünya Gazetesi’nden bugün yayımlanan “Yüksek kur – düşük ücret” yazısını konuştu.

Merkez Bankası’nın neye göre politika ürettiğine karar vermesi gerektiğini söyleyen Özatay, esas hedefin fiyat istikrarı olması gerektiğini söyledi.

CDS priminin yüksek olduğu ülkelerin para birimlerinin değersizleştiğine vurgu yapan Özatay, CDS’in bir ülkedeki riski yaklaşık da olsa doğru hesapladığını belirtti. Ayrıca, Kavcıoğlu’nun “doların yükselmesi için neden yok” sözlerini de yorumladı.

Son olarak, ekonomi politikalarının “yüksek kur – düşük ücret”e yönelik olduğunu, bu tercihin ihracata olumlu etki yaptığını ama yüksek ihracat için yüksek verimliliğe odaklanılması gerektiğini söyledi. Türkiye’de çalışanların alım gücünün düşmediğini ancak refah artışı olmadığını ifade etti.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler