Sosyal Medya

Döviz

TL yine değer kaybediyor; dolara karşı 12,80 izlendi

Haftaya yükselişle başlayan TL bugün dolara karşı %5,3 oranında değer kaybederek 12,45 seviyesi üzerinde işlem gördü. Kur, kamu kurumlarının geçen…

TL yine değer kaybediyor; dolara karşı 12,80 izlendi

Haftaya yükselişle başlayan TL bugün dolara karşı %5,3 oranında değer kaybederek 12,45 seviyesi üzerinde işlem gördü.

Kur, kamu kurumlarının geçen haftaki müdahalesiyle sert düşüş göstermişti.  Bu haftaya 10,70 civarında başladı ve dün 11,80’i aştı. Şu saatlerde ise 12,40 seviyesi civarında işlem görmekte. Günün ilk yarısında kısa süreli 12,80 de izlendi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TL’deki değer kazancının aşırı olmaması yönünde uyarıları ardından geçen hafta içinde %30’dan fazla düşüş yaşayan kur bu hafta alıcılı fiyatlanıyor.

2021’in son işlem günleri nedeniyle uluslararası piyasalarda hacmin düşük olması fiyat hareketlerini sertleştiriyor.  ABD Dolar Endeksi‘nin 96,30 üzerinde primli işlem gördüğü bugün gelişen ülke paralarında karışık seyir var. Günlük bazda en çok kayıp %5 ile Türk lirasında izleniyor.

Yurt içinde bugün önemli veri açıklaması bulunmazken TCMB, 2022’nin yol haritasını açıkladı. Banka, %5 enflasyon hedefine bağlı kalırken yıl içinde ROM’u kaldırmayı ve rezervleri de artırmayı planlıyor.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler