Sosyal Medya

Döviz

TCMB Başkanı Kavcıoğlu: enflasyonda belirgin düşüşün 3. Çeyrek sonu 4. Çeyrek başı itibarıyla başlayacak

TCMB Başkanı Kavcıoğlu, bugün yerli yatırımcılarla yaptığı toplantıda sıkı para politikasının uygulanmaya devam edeceğini belirtti. Kavcıoğlu, enflasyonda belirgin düşüşün 3.…

TCMB Başkanı Kavcıoğlu: enflasyonda belirgin düşüşün 3. Çeyrek sonu 4. Çeyrek başı itibarıyla başlayacak

TCMB Başkanı Kavcıoğlu, bugün yerli yatırımcılarla yaptığı toplantıda sıkı para politikasının uygulanmaya devam edeceğini belirtti. Kavcıoğlu, enflasyonda belirgin düşüşün 3. Çeyrek sonu 4. Çeyrek başı itibarıyla başlayacağını ön gördüklerini söyleyerek şu açıklamalarda bulundu:

  • Kararlarımızı enflasyonun düşürülmesi ve orta vadede düşük bir enflasyon ortamı yaratma amacı doğrultusunda almaya devam edeceğiz.
  • Kararlarımızı veri odaklı bir yaklaşım içinde, enflasyon başta olmak üzere tüm makroekonomik veri akışını göz önünde bulundurarak, şeffaf ve öngörülebilir bir şekilde almaya devam edeceğiz.
  • Faiz artıramıyorlar, bu nedenle zorunlu karşılık adımı geldi, diye bir şey yok. Parasal aktarım mekanizmasının etkinliği için zorunlu karşılık kararlarını aldık.
  • Merkez Bankası ne karar alması gerekiyorsa o kararı alır.
  • Enflasyondaki oynaklığın geçici olacağını düşünüyoruz.
  • Enflasyonda belirgin düşüş olana kadar sıkı para politikası devam edecek.

TCMB, bugün Nisan ayına ait Finansal Kesim Dışındaki Firmaların Döviz Varlık ve Yükümlülüklerini de yayımladı.

Nisan 2021 dönemine ait Finansal Kesim Dışındaki Firmaların Döviz Varlık ve Yükümlülükleri Tablosu değerlendirildiğinde; Mart 2021 verilerine göre varlıklar 5.177 milyon dolar artarken, yükümlülükler 6.121 milyon dolar arttı. Net Döviz Pozisyonu Açığı ise 158.732 milyon dolar oldu ve Mart 2021 dönemine göre 944 milyon dolar arttı.

Investing

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler