Sosyal Medya

Ekonomi

TBB Başkanı Aydın: Riskler artıyor ancak bunları yöneteceğiz

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, bankaların yurtdışından kaynak sağlama ile ilgili bir sıkıntısı olmadığını…

TBB Başkanı Aydın: Riskler artıyor ancak bunları yöneteceğiz

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, bankaların yurtdışından kaynak sağlama ile ilgili bir sıkıntısı olmadığını belirterek; sektörde risklerin arttığını ancak bunları yöneteceklerini söyledi.

Uludağ Ekonomi Zirvesinde yaptığı konuşmada Aydın, “Aktif pasif para cinsi açısından uyumsuzluğumuz var, TL tasarrufa ihtiyacımız var… Kendi ulusal para cinsimizden tasarrufları artıracak bir yolu mutlaka bulmamız lazım.” dedi.

Aydın, bankacılık sektörünün 2010’da 100 milyar dolar olan özkaynaklarının dolar cinsinden karşılığının bugün ise 80 milyar dolar olduğunu belirterek, “Bu ortamda sadece bizim güçlü olmamız yetmiyor. Firmaların da dayanıklı olması gerekiyor. Özkaynakla iş yapmayı teşvik etmemiz lazım.” diye konuştu.

Aydın: “Bankamız nezdinde öncelikle pandeminin olumsuz etkilerini azaltmak için kredi kanallarını açık tutmaya gayret ettik ve beraberinde müşterilerimizle yüzyüze gelme süreçlerini en aza indirdik. Dijitial altyapımızı bu yeni yaklaşıma uygun hale getirerek pandeminin yayılmasının engellenmesi noktasında katkı sağladık. Müşterilerimiz de buna adapte olarak tüm bu süreçlere destek oldular. Pandemi süresince ekonominin sürdürülebilir olması büyük öneme sahipti ve bunu sağladığımızı düşünüyorum. Kamu veya özel banka ayrımı yapılmaz ama pandemi döneminde kamu bankaları özel bankaların bir adım önüne geçebildi. Tabii ki bunda kamu otoritelerinin destekleri de büyük fayda sağladı. Pandemi döneminde hem bireysel hem de ticari müşterilerimize nakit akışını sürdürmeyi başardık. Ayrıca hem fiyatlama hem vadede esneklikler sağlayabildik. Tüm süreç boyunca geçmişten gelen kredilerin yeniden vadelenmesi ve yapılandırılmasını da destekleyici şekilde iyi yönettik. Sektörün en önemli üç unsuru insan kaynağı, teknoloji ve sermaye. İlk iki madde sermaye ile iyi desteklenmeli ki tüm paydaşlar daha güçlü hale gelebilsin.”

Investing

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler