Sosyal Medya

Ekonomi

Tam kapanmayı uzatmak gündemde

Koronavirüs salgınında 17 günlük kapanmanın bir hafta daha uzatılması gündemde. “Bir daha kapanmak zorunda kalmamak için” sürenin bir hafta daha…

Tam kapanmayı uzatmak gündemde
Koronavirüs salgınında 17 günlük kapanmanın bir hafta daha uzatılması gündemde. “Bir daha kapanmak zorunda kalmamak için” sürenin bir hafta daha uzayabileceği konuşuluyor.
Duvar’dan Nergis Demirkaya‘nın haberine göre; Ankara’da kapanmanın bir hafta daha uzatılabileceği konuşulmaya başlandı. İddiaya göre resmi tatil olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın çarşamba gününe denk gelmesi nedeniyle tam kapanma bir hafta daha uzatılabilir. AK Partili bir yetkili bu iddia için, “Net değil ama konuşuluyor” dedi.

Sağlık Bakanlığının başta günlük pozitif vaka sayısı olmak üzere salgın süreciyle ilgili verileri takip ettiğini hatırlatan yetkili, “Genel yaklaşım bayramdan sonra pandemi gündeminin kalkması. Ama bunun için hedeflenen sayılar var, onlara ulaşmak gerekiyor. Ayrıca aşının artmış ve yaygın şekilde uygulanabilir olması ve bazı tedbirlere devam edilmesi gerekiyor. Açılma-kapanma ekonomiyi, toplumu, bireyleri, herkesi yoruyor. Süre belki biraz daha uzatılıp kademeli-kontrollü bir açılmaya gitmek daha doğru olabilir” dedi.

Bakan Çavuşoğlu: Mayıs sonuna kadar turistin göreceği herkesi aşılarız

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ile görüşmesi sonrası Berlin’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu, Türkiye’nin Kovid-19 aşılama sürecini hızlandırdığını söylerken, “Halkımızın %26’sından fazlası şu anda aşılandı” dedi.

Çavuşoğlu, “Aşılama konusunda özellikle turizm bölgelerine ağırlık verdiğimiz gibi oteller, restoranlar, havaalanları tur rehberleri dahil turistin görebileceği herkesi mayıs sonuna kadar aşılayacağı ki bu konuda tedbirleri alalım” diye konuştu.

Çavuşoğlu, bu ay sonuna kadar Türkiye’ye gelecek turistlerin karşılaşacakları tüm turizm çalışanlarının aşılanacağını da iddia etti.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler