Sosyal Medya

Ekonomi

Robert Kaplan: 2022 sonuna kadar faiz artırımını bekliyorum

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, Fed’in ilk faiz artırımını 2022 yılı sonundan önce yapmasının mümkün olduğunu düşünmeye devam ettiğini söyledi.…

Robert Kaplan: 2022 sonuna kadar faiz artırımını bekliyorum

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, Fed’in ilk faiz artırımını 2022 yılı sonundan önce yapmasının mümkün olduğunu düşünmeye devam ettiğini söyledi.

“Bugün itibariyle faiz artırımı zamanlaması konusundaki görüşümü değiştirecek herhangi bir şey görmüş değilim” diye konuşan Kaplan, faiz artırımına kadar tam istihdama ve Fed’in yüzde 2 enflasyon hedefine ulaşılması yönünde “iyi bir şans” gördüğünü de vurguladı.

Kaplan konuşmasında, Fed’in varlık alımlarını çok geç olmadan azaltmasını destekleyeceğini tekrarlarken, enflasyon rakamlarının sonbaharda düşmesini beklediğini de ifade etti. Ancak Kaplan, bazı bozulmaların ısrarla devam etmesi halinde fiyat ölçümlerinin yıl sonuna kadar yüksek kalmaya devam edebileceğini de belirtti.

Fed’in enflasyonu yakından izleyeceğini ve tüketicilerin enflasyon bekleyişlerinin yüzde 2 hedefine yakın çıpalanmaya devam etmelerini sağlamak için yapabileceği her şeyi yapacağını ifade eden Kaplan, “İnsanların, Fed’in fiyat istikrarını başarma taahhütünden kuşku duymaları gerektiğini düşünmüyorum” diye konuştu.

 

 

Kaynak: foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler