Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

NIESR: İngiliz hükümeti BOE tahvillerini satın almalı

Ekonomik düşünce kuruluşu NIESR, BOE’nin faiz oranlarını artırmanın zamanının gelip gelmediğini bağımsız bir şekilde değerlendirebilmesi için İngiliz hükümetinin BoE’nin elindeki…

NIESR: İngiliz hükümeti BOE tahvillerini satın almalı

Ekonomik düşünce kuruluşu NIESR, BOE’nin faiz oranlarını artırmanın zamanının gelip gelmediğini bağımsız bir şekilde değerlendirebilmesi için İngiliz hükümetinin BoE’nin elindeki yüz milyarlarca GBP tutarındaki satılmasızor tahvilleri alması gerektiğini savundu.

BoE, 875 milyar GBP büyüklüğündeki varlık alım programı ile İngiltere devlet tahvilleri satın alıyor. Faiz oranlarının dipte seyrettiği ortamda bu tahvillerden kar eden ve karını Hazine’ye aktaran BoE,faiz artırımına gitmesi halinde elindeki bu tahvillerden zarara dönecek.

NIESR yayınladığı raporda, BoE’nin elindeki tahvillerin satın alınmasının Banka’nın hükümet tarafından kurtarılmakta olduğu suçlamalarının ve BoE’nin kredibilitesinin zarar gördüğü değerlendirmelerinin olabileceğine işardet etse de, Hazine’nin BoE’ye elindeki uzun vadeli ve daha az likit devlet tahvilleri yerine kısa vadeli bonolar ve devlet tahvillerini kolaylıkla verebileceğini savundu.

NIESR, “Gevşek para politikasından çıkış noktasına geldiğimizde, likit olmayan devlet tahvillerinin satışının Hazine tarafından daha iyi yönetileceğine inanıyoruz” dedi.

 

Kaynak: foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler