Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Moody’s: Hükümetlerin pandemi desteklerini çekmelerinin kredi notlarına etkisi sınırlı olacak

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s tarafından hazırlanan raporda hükümetlerin pandemi dönem desteklerini çekmelerinin kredi notlarına etkisinin sınırlı olacağı kaydedildi. Kuruluşun…

Moody’s: Hükümetlerin pandemi desteklerini çekmelerinin kredi notlarına etkisi sınırlı olacak

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s tarafından hazırlanan raporda hükümetlerin pandemi dönem desteklerini çekmelerinin kredi notlarına etkisinin sınırlı olacağı kaydedildi.

Kuruluşun değerlendirmesinde hükümetlerin pandemi döneminin etkilerini azaltmak için hanehalkı, işletmeler ve finansal piyasalar için destek adımları attıkları hatırlatıldı. Bu adımların ekonomik toparlanma ile geri çekilmesinin kademeli olarak gerçekleşmesinin beklendiği belirtildi.

Raporda, ülkeden ülkeye farklılıklar gösterge hükümetlerin pandemi adımlarının epey etkili olduğunun altı çizildi. Hükümetlerin bütçe açıkları ve borçlan öngörülerinin de kademeli olarak toparlanmasının beklendiğinin altı çizildi.

Moody’s gelişen piyasalarda anılan desteklerin gelişmiş piyasalara göre daha uzun sürmesinin gerekeceğini de tahmin etti. G20’de yer alan gelişen ülkelerin %70 aşılanma oranlarına 2022 ortası ile sonu arasında ulaşacaklarını öngördü.

Değerlendirmede öte yandan gelişen ülkelerin küresel finansal koşullarda sıkılaşma bağlantılı risklerle de karşı karşıya olacağı kaydedildi. “Brezilya ve Rusya gibi yükselen enflasyon baskıları ile karşı karşıya olan ülkeler ile Türkiye gibi yabancı sermaye çekmesi gereken ülkelerin faiz artırarak enflasyonu kontrol etmek ve sermaye çekmek gibi zorlu tercihler ile karşılaşacaklar. Zira bu kararlar aynı zamanda ülke için finansal koşullarda sıkılaşma anlamına gelir” yorumu yapıldı.

Kaynak: foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler