Sosyal Medya

Ekonomi

Mesele Ekonomi: Rekabetçi kur safsata & Ücretliler küçüldü, sermaye sahipleri büyüdü | Burak Arzova

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burak Arzova, bugün açıklanan 2021 yılının 2. çeyreğine ait büyüme verilerini değerlendirdi. %21.7’lik büyümenin…

Mesele Ekonomi: Rekabetçi kur safsata & Ücretliler küçüldü, sermaye sahipleri büyüdü | Burak Arzova

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burak Arzova, bugün açıklanan 2021 yılının 2. çeyreğine ait büyüme verilerini değerlendirdi. %21.7’lik büyümenin sürdürülemeyeceğini nedenleri ile anlatan Arzova, büyümenin en önemli nedenini “baz etkisi” olarak gösterdi. Büyümede sektörlerin birbirinden çok farklı performans sergilediğini söyledi. Hizmet ve sanayi sektörü çok hızlı büyürken tarım ve inşatta durumun farklı dedi.

Geçmişte çok gündeme gelen “rekabetçi kur” konusuna da girdi. Bunun bir safsata olduğunu belirtti. Ayrıca, büyümenin toplumun geniş kesimi tarafından hissedilmediğini bunun en önemli sebebinin yüksek enflasyon olduğunu belirten Arzova, hedefin yüksek büyüme değil düşük enflasyon olması gerektiğini savundu. “Ücretliler küçüldü, sermaye sahipleri büyüdü” diyen Arzova, yüksek büyüme ile gelir adaletinin sağlanamayacağını söyledi.

00:00 Nasıl %21.7 büyüdük?

08:40 Rekabetçi kur bir safsata

10:00 TL’deki değer kaybı ihracatı nasıl etkiliyor?

11:10 Ücretliler küçüldü, sermaye sahipleri büyüdü

14:20 Büyüme ile gelir adaleti sağlanır mı?

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler