Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Mesele Ekonomi: Bankalar batmaz ama itinayla batırır! & Enflasyon ve düşük büyüme olursa ayvayı yedik | Emre Alkin

Mesele Ekonomi’de Semih Sakallı’nın bu seferki konuğu Altınbaş Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Emre Alkin.  Konular “yüksek enflasyon-düşük büyüme”, bankalardaki sorunlu…

Mesele Ekonomi: Bankalar batmaz ama itinayla batırır! & Enflasyon ve düşük büyüme olursa ayvayı yedik | Emre Alkin

Mesele Ekonomi’de Semih Sakallı’nın bu seferki konuğu Altınbaş Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Emre Alkin.  Konular “yüksek enflasyon-düşük büyüme”, bankalardaki sorunlu alacaklar, Fed’in ne zaman faiz artıracağı ve gelir adaletsizliği.

“Türkiye’de adaletsizlik kanunlar karşısındaki adaletsizliktir” diyen Emre Alkin, gelir adaletsizliğinin sadece Türkiye’de olmadığını söylüyor. IMF’nin Türkiye için öngördüğü %6,9’luk büyümenin gerçekleşmeyeceğini düşünüyor. Ayrıca, yapılan kampanyaların, verilen teşviklerin ve getirilen afların ekonominin durmasını engellediğinin ifade eden Alkin, “ekonominin motoru kamyon motoru gibi durmaz, deniz motoru gibi durur” dedi. 

Son olarak, Fed’in faizleri 2022’de artıracağını belirten Alkin, söz bankalardaki sorunlu alacaklara geldiğinde “Bankalar batmaz ama itinayla batırırlar” cümlesi dikkat çekiciydi.

00:50 Ekonominin motoru kamyon motoru gibi durmaz, deniz motoru gibi durur

04:40 Türkiye’de adaletsizlik kanunlar karşısındaki adaletsizliktir

07:30 ABD likidite tuzağına düşmüş durumunda

09:10 Kovid-19’da aşı yerine ilaç öne çıkacak

11:10 Borç alanın derdi değil, verenin derdi olur

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler