Sosyal Medya

Ekonomi

Konut fiyatları zirveye çıktı

Yurt içi konut piyasasındaki fiyat değişimlerini gösteren Konut Fiyat Endeksi, Mart ayında bir önceki aya göre %2,4 oranında arttı ve…

Konut fiyatları zirveye çıktı

Yurt içi konut piyasasındaki fiyat değişimlerini gösteren Konut Fiyat Endeksi, Mart ayında bir önceki aya göre %2,4 oranında arttı ve 165,5 seviyesine çıktı. Bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak %32,0, reel olarak ise %13,6 artış gösterdi.

TCMB’nin yayımladığı Konut Fiyat Endeksi veri setinin ölçüm tarihi olan grafikte 2010 sonrası en yüksek seviyeyi gördü. Endeksteki yükselişte artan enflasyon ve döviz kurunun etkisi son derece yüksek, ayrıca ithal edilen malzemelerin de kur haricinde yükseliş yaşaması da fiyatları etkilerken konut satışları ülke genelinde zirve yaptı.

İstanbul, Ankara ve İzmir’in konut fiyat endekslerindeki gelişmeler değerlendirildiğinde, 2021 yılı Mart ayında bir önceki aya göre, sırasıyla 2,1, 2,2 ve 2,4 oranlarında artış oldu. Endeks değerleri bir önceki yılın aynı ayına göre, İstanbul, Ankara ve İzmir’de sırasıyla yüzde 28,9, 30,3 ve 33,9 oranlarında artış gösterdi.

Investing

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler