Sosyal Medya

Ekonomi

İngiltere ekonomisi durmak bilmiyor

İngiltere ekonomisi Nisan ayında Temmuz 2020’den bu yana görülen en hızlı büyümeyi yaşadı. Nisan ayında İngiltere’de GSYH, Mart ayına göre…

İngiltere ekonomisi durmak bilmiyor

İngiltere ekonomisi Nisan ayında Temmuz 2020’den bu yana görülen en hızlı büyümeyi yaşadı. Nisan ayında İngiltere’de GSYH, Mart ayına göre yüzde 2,3 arttı

İngiltere ekonomisi Nisan ayında Temmuz 2020’den bu yana görülen en hızlı büyümeyi yaşadı.

Nisan ayında İngiltere’de GSYH, Mart ayına göre yüzde 2,3 arttı. Geçen yılın aynı dönemine göre büyüme ise yüzde 27,7 oldu.

Nisan ayında sona eren 3 aylık dönemde GSYH önceki 3 aya göre yüzde 1,5 büyürken, yıllık bazda büyüme ise yüzde 5,3 seviyesinde gerçekleşti.

İngiltere’de sanayi üretimi ise Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 1,3 azaldı. Yıllık bazda ise yüzde 27,5 artış yaşandı.

Ekonomistler sanayi üretiminin Mart’a göre yüzde 1,0 artmasını ve yıllık bazda yüzde 30,5 artmasını bekliyorlardı.

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, Nisan ayı GSYH verilerinin ekonominin toparlanmaya başladığına dair umut verici bir işaret olduğunu söyledi.

Nisan ayı GSYH verisi sonrası konuşan Sunak, “Bugünkü rakamlar ekonomimizin toparlanmaya başlamakta olduğuna dair umut verici bir iyaret. Ancak, hala desteğe ihtiyacı olan insanlar bulunduğunu biliyoruz, bu nedenle kısa çalışma ödeneği Eylül’e kadar yürürlükte kalacak” dedi.

 

 

Kaynak: foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler