Sosyal Medya

Ekonomi

Hükümetin memur zammı teklifi memur sendikalarını tatmin etmedi

Kamu çalışanları ve emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinin ikinci turu bugün yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından…

Hükümetin memur zammı teklifi memur sendikalarını tatmin etmedi

Kamu çalışanları ve emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinin ikinci turu bugün yapıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından açıklanan ilk zam teklifi, 2022 yılında ilk 6 ay için %5 artı enflasyon farkı, ikinci 6 ay için %6 ve enflasyon farkı oldu.

2023’ün ilk ve ikinci 6 ayı için ise %6+6 ve enflasyon farkları teklif etti.

3600 ek gösterge sorunu bu sözleşme sürecinde çözülecek

Bilgin ayrıca 3600 ek gösterge konusunun bu sözleşme içerisinde çözülmesi gerektiğini belirtti.

İlk toplantıda Memur-Sen ve Kamu-Sen hükümetten 2022 için yüzde 21, 2023 için ise yüzde 17 zam talebinde bulunmuştu. Sözleşmeli personelin de haklarının yeniden düzenlenmesi konusunda benzer yaklaşıma sahip olduklarını belirtti.

Memur-Sen, teklifin sadece “yüzdelik artışlar” ile sınırlı olmaması gerektiğini belirterek 600 liralık seyyanen zam ve gelecek yıllara ait yüzde 6 refah payı talep etmişti.

Sendikalardan ilk yorumlar

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, açıklanan zam oranı ile ilgili “Hükümet hiç beklemeden yeni bir teklifi çalışmalı. Rakamlar beklentimizi karşılamıyor” dedi.

Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, zam oranına ilişkin “tekliflerin üst düzeyde yeniden revize edilmesi gerekir” yorumunu yaptı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’ndan (KESK) ise teklifin kabul edilemez olduğunu belirtilerek, “Gerçek enflasyonun yüzde 45’leri bulduğu bir dönemde bu teklif pazarlık konusu dahi olamaz” ifadelerine yer verildi.

Sol/T24

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler