Sosyal Medya

Borsa

Hooper: “Omikron’a rağmen 2022’de en iyi yatırım yeri gelişmekte olan piyasalar”

Invesco’dan Kristina Hooper, yatırımcıların çoğunun kaçtığı pazarlarda önemli fırsatlar görüyor. Yeni Omikron varyantı dalgasına rağmen, Çin dahil olmak üzere gelişmekte…

Hooper: “Omikron’a rağmen 2022’de en iyi yatırım yeri gelişmekte olan piyasalar”

Invesco’dan Kristina Hooper, yatırımcıların çoğunun kaçtığı pazarlarda önemli fırsatlar görüyor.

Yeni Omikron varyantı dalgasına rağmen, Çin dahil olmak üzere gelişmekte olan pazarları 2022’de yatırım için en iyi yerler olarak listeliyor.

Invesco baş küresel pazar stratejistiolan Hooper, pazartesi günü CNBC’nin “Trading Nation” programına verdiği demeçte “Gelişmekte olan pazarlarda aşı yaptırmanın daha uzun süreceğini her zaman biliyorduk. Ancak açıkça bir artış var ve bu 2022’ye kadar devam edecek. Yani, ekonomilerinin daha güçlü bir şekilde yeniden açılması açısından 2021’de gelişmiş pazarlar için geçerli olan durumun, 2022’de gelişmekten olan pazarlar için olacağı anlamına geliyor” dedi.

Bu yıl şimdiye kadar, gelişmekte olan ulkelerdeki halka açık büyük ve orta ölçekli şirketleri izleyen iShares MSCI Gelişen Piyasalar ETF, S&P 500’e kıyasla önemli ölçüde düşük performans gösteriyor. MSCI Gelişen Piyasalar ETF, bu yıl %6 düşerken, S&P 500 ise %24 yükseldi.

Hooper, Çin gibi yerlerde yurt dışında yatırım yapmanın cesaret gerektirdiğini kabul ediyor.

Çin’in özellikle teknoloji endüstrisindeki yükselişine dikkat çeken Hooper, “Çin’in yatırım yapılamaz olduğuna dair geleneksel bir inanç var. Bu inancın değişmesi gerek” dedi.

Çin’in milletvekilleri, “ortak refah” politikasının parçası olan büyük bir denetleme devriminin ortasındalar. Pekin’deki kanun koyucular teknoloji, oyun, e-ticaret ve eğitim dahil olmak üzere endüstriler üzerinde daha fazla kontrol istiyor.

Hooper, “Çin hükümeti tarafından uzun vadeli politika hedefleriyle uyumlu belirli alanlar için düzenlemeler hedeflendi. Önemli bir dizi düzenlemenin sonuçlanmasına yakınız. Bu çok büyük bir satın alma fırsatı” yorumunda bulundu.

Genel kanı gibi Hooper’da ABD hisse senetlerinde de boğa piyasası bekliyor. Şimdiye kadar yeni omikron varyantı konusunda aşırı endişeli değil.

Deneyimli stratejist, “Omikron çok bulaşıcı görünüyor, ama hafif geçiyor. Bu da karantina görme ihtimalimizin düşük olduğunu gösteriyor. Karantina gündemde olmadığında şu anda izlenecek ölçü bireysel hareketlilik. Bireylerin dışarı çıkmaları, alışveriş ve restoranlara katılmaları açısından hareketlilik neredeyse hiç etkilenmedi” yorumunu yaptı.

Bununla birlikte Hooper, Federal Rezerv politikalarının risk alma ortamını da rayından çıkarmayacağına inanıyor. “Fed sıkılaştırmaya başladıkça ve tabii ki mali teşviklerin kaldırıldığını gördükçe ABD ekonomisinde bir yavaşlama görecektir. Büyüme açısından hala muhtemelen trendin üzerinde kalacağız” dedi.

Hooper’ın bakış açısının değiştiği konu, iyi performans gösteren ABD teknoloji hisselerini içeriyor. Hooper’a göre, Wall Street’te teknolojinin daha güvenli bir varlık sınıfı olduğuna dair yaygın bir varsayım var. Stratejist, “Güçlü bir Aralık olacağı göz önüne alındığında, kısa vadede döngüsellerin kesinlikle daha iyi performans gösterdiğini görebiliriz. Ancak 2022’nin büyük çoğunluğu için seküler büyüme ve savunma sistemlerinin, özellikle teknolojinin daha iyi performans gösterdiğini göreceğimize inanıyorum” dedi. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq, bu yıl içinde şu ana kadar %20 ve pandeminin en düşük seviyesinden bu yana ise %125 arttı.

 

cnbc.com

Çeviri: Cem Cetinguc

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler