Sosyal Medya

Borsa

Halk Yatırım’dan, TCMB Haftalık Menkul Kıymet İstatistikleri Raporu

TCMB verilerine göre, yabancı yatırımcılar 19 Mart 2021 ’de sona eren haftada fiyat ve kur etkilerinden arındırılmış olarak; – Hisse…

Halk Yatırım’dan, TCMB Haftalık Menkul Kıymet İstatistikleri Raporu

TCMB verilerine göre, yabancı yatırımcılar 19 Mart 2021 ’de sona eren haftada fiyat ve kur etkilerinden arındırılmış olarak;

Hisse senetlerinde net 60 mln$ alış yaparken,son bir yılda kümülatif 3.31 mlr$ para çıkışı oldu.

Devlet iç borçlanma senetlerinde net 427 mln$ alış yaparken,son bir yılda kümülatif 900.30 mln$ para girişi oldu.

Endeksin %1.8 düşüş ile kapandığı haftada,SISE, BIMAS, TCELL en çok para girişi görülen hisseler olurken, SAHOL, EKGYO, ISCTR en çok para çıkışı görülen hisseler oldu.

Bu rakamlar ile, son bir yılda hisse senedi ve tahvil & bono piyasalarında toplam 3.46 mlr$ para çıkışı gerçekleşti.

Not: Haftalık Menkul Kıymet Istatistikleri, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ihraç edilen devlet iç borçlanma senetleri ve Eurobond’lar ile yurtdışı yerleşiklerce tutulan hisse senetlerine ait verileri kapsamaktadır.Veriler, söz konusu menkul değerleri elinde bulunduran yurt içi ve yurt dışı kurumsal sektörler, para cinsi, vade ayrımı ve itfa yılı hakkında bilgiler içermektedir. Yurt içinde ihraç edilen Özel Sektör Borçlanma verileri de istatistiklere dahil edilmektedir.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Halk Yatırım

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler