Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Guindos: Avrupa’da ekonomik durum kırılgan, ancak toparlanma güçlü

Avrupa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, ekonomik durummunu hala “kırılgan” olduğunun bilincinde oldukları ve ekonomik projeksiyonlar yeterince güçlü…

Guindos: Avrupa’da ekonomik durum kırılgan, ancak toparlanma güçlü

Avrupa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, ekonomik durummunu hala “kırılgan” olduğunun bilincinde oldukları ve ekonomik projeksiyonlar yeterince güçlü olana kadar teşviklerin geri çekilmemesine bağlı olması sürdürdüklerini bildirdi.

İspanya’da yayınlana El Confidential gazetesine konuşan Guindos, 2021 yılında ekonominin beklediklerinden daha iyi performans göstermekte olduğuna ve bunun ECB’nin önümüzdeki günlerde yayınlayacağı projeksiyonlara da yansıyacağını söyledi.

“Öncü göstergeler pozitif ve önümüzdeki günlerde gerçek rakamları da göreceğiz” diye konuşan Guindos, ana belirsizliğin Delta varyantının etkisi olduğunu, ancak yaptıkları değerlendirmelerin bu etkinin dört ay önceki projeksiyonların çok fazla etkilenmediği yönünde olduğunu vurguladı.

Uyguladıkları para politikası tedbirlerinin pandeminin ekonomiye etkisini sınırlamayı, olumlu finansman şartlarını sürdürmeyi ve enflasyon hedefinin yakalanmasını sağlamayı amaçladığını anlatan Guindos, Avrupa ekonomisine bakıldığında ikinci çeyrekte çok toparlanma görüldüğünü ve bu toparlanmanın üçüncü ve dördüncü çeyreklerde de devam edeceğine inandıklarını ifade etti.

Avrupa ekonomisinin pandemi öncesi gelir seviyelerine bu yılın sonunda veya glecek yılın başlarında ulaşabileceğini öngördüklerini belirten Gunindos, “Acil varlık alımlarını yılın son çeyreğindeki hacmine Eylül ayında karar vereceğiz. Eğer enflasyon ve ekonomi toparlanır ise, para politikasını ve mali politikası kademeli olarak normalleştirmek akıllıca olur” diye konuştu.

 

 

 

Kaynak: foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler