Sosyal Medya

Döviz

Gelişen ülke paralarının çoğu bugün dolar karşısında yükselişte

ABD’de beklenti altında artış gösteren tarım dışı istihdam verisinin ardından gerileyen ABD Dolar Endeksi bugün 90,0 seviyesinde tutunmaya çalışıyor. Endeks geçen hafta veri öncesi…

Gelişen ülke paralarının çoğu bugün dolar karşısında yükselişte

ABD’de beklenti altında artış gösteren tarım dışı istihdam verisinin ardından gerileyen ABD Dolar Endeksi bugün 90,0 seviyesinde tutunmaya çalışıyor. Endeks geçen hafta veri öncesi 14 Mayıs sonrası en yüksek seviyeye (90,63) çıkmıştı, ancak istihdamın beklenti altında kalmasıyla gösterge kazançlarını koruyamadı.

Cuma itibarıyla dolar karşısında yükseliş yaşayan gelişen ülke paraları yeni haftaya pozitif başladı. Günlük bazda rupiwonepeso ve lira, dolar karşısında yükselirken randruble ve baht ise hafif düşüş yaşıyor.

Son günlerde dolar karşısında en çok düşen gelişen ülke parası olan Türk lirası, geçen hafta tarihi dip seviyeyi görmüştü, bugün ise 8,602lı seviyelerden işlem görüyor.

Gelişmiş ülke paralarının bugünkü performansına baktığımızda;

Günlük bazda en iyi hareket Avustralya doları ve Japon yeninde görülürken euroda ise nötr fiyatlama var.

ABD Hazine Bakanı Yellen’ın enflasyona bağlı faizlerin bir kademe yükseltilmesinin olumlu olabileceğini açıklaması dolarda belirgin bir hareket yaratmadı, tahvil tarafında da 1,60 altı fiyatlama sürüyor. Haziran ayı FOMC toplantısında yetkililerin varlık alımının azaltılmasını gündeme getirip getirmeyecekleri merakla beklenirken dolar, yeni haftaya sakin başladı.

Investing

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler