Sosyal Medya

Ekonomi

FÖŞ Mesele Ekonomi’ye anlattı: Mülteciler ekonomiyi nasıl etkiliyor? Büyüme, enflasyon, işsizlik

  Ekonomist Atilla Yeşilada, mülteci sorunun toplumsal ve ekonomik boyutunu, delta varyantı ile artan vaka sayılarını, IMF’nin 2021-2022 tahminlerini ve…

FÖŞ Mesele Ekonomi’ye anlattı: Mülteciler ekonomiyi nasıl etkiliyor? Büyüme, enflasyon, işsizlik

 

Ekonomist Atilla Yeşilada, mülteci sorunun toplumsal ve ekonomik boyutunu, delta varyantı ile artan vaka sayılarını, IMF’nin 2021-2022 tahminlerini ve kuraklık ile birlikte yükselen gıda enflasyonunu anlattı. Mültecilerin ekonomiyi nasıl etkilediğinden bahseden Yeşilada, işgücü piyasası üzerinde yarattığı sorunların altını çizdi.

 

Yeşilada, artan vaka sayılarının ekonomiyi nasıl etkileyeceğini de anlattı.Aşılanmamanın bireysel özgürlük olmadığını ve aşı olmayanların çeşitli kısıtlamalar getirilebileceğini söyledi.

 

IMF tahminleriyle ilgiliyse ülkelerin performansı covid ile nasıl mücadele ettiklerinin belirleyeceğini vurguladı. Bu mücadelenin sağlık alanıyla sınırlı olmadığını ekonomi politikalarının da belirleyeci olduğunu söyledi.

 

Son olarak, artan kuraklık ve gıda enflasyonunda bahseden Yeşilada, dünyanın bunu atlatacağını ama Türkiye’ye ilgili endişeleri olduğunu belirtti.

 

Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın:

https://www.youtube.com/channel/UCW4Y

 

 

FÖŞ anlattı:  Her Fani Küresel Isınmanın Acısını Çekecek

 

Veysi Dündar: Göçmen Afgan Aile ve Türkiye Gerçekleri

 

 

Çetin Ünsalan Yazdı: İç borcu neden kimse konuşmuyor?

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler