Sosyal Medya

Ekonomi

Fitch: TCMB’deki değişiklik enflasyon ve dış finansman risklerini artırdı!

Fitch, Merkez Bankası başkanlığında yaşanan değişiklikle ilgili olarak değerlendirmede bulundu. Raporda, “TCMB’deki değişiklik enflasyon ve dış finansman risklerini artırdı” ifadeleri…

Fitch: TCMB’deki değişiklik enflasyon ve dış finansman risklerini artırdı!

Fitch, Merkez Bankası başkanlığında yaşanan değişiklikle ilgili olarak değerlendirmede bulundu. Raporda, “TCMB’deki değişiklik enflasyon ve dış finansman risklerini artırdı” ifadeleri kullanıldı.

Bloomberg HT‘de yer alan habere göre, Fitch direktörleri Erich Arispe, Douglas Winslow, Paul Gamble ve Mark Brown tarafından kaleme alınan raporda kuruluş, “TCMB’deki değişiklik enflasyon ve dış finansman risklerini artırdı” dedi.

Son kararın para politikasının kredibilitesine ve enflasyonun düşürülmesi beklentilerine hasar verdiğini belirten kuruluş, Türk Lirası’ndaki keskin bir düşüşün ve politikadaki belirsizliğin risk iştahının düştüğü küresel bir ortamda dış finansman tarafında yeni baskılar getireceğine dikkati çekti.

Fitch direktörleri Erich Arispe, Douglas Winslow, Paul Gamble ve Mark Brown tarafından kaleme alınan raporda kuruluş, “TCMB’deki değişiklik enflasyon ve dış finansman risklerini artırdı” görüşünü savundu. Son kararın para politikasının kredibilitesine ve enflasyonun düşürülmesi beklentilerine hasar verdiğini belirten kuruluş, Türk Lirası’ndaki keskin bir düşüşün ve politikadaki belirsizliğin risk iştahının düştüğü küresel bir ortamda dış finansman tarafında yeni baskılar getireceğine dikkat çekti.

TCMB’nin politika faizi dışındaki araçları kullanmasının negatif algılanacağına vurgu yapan kuruluş, TL’deki değer kayıplarını izleyeceklerini belirtti.

Ağbal’ın görevden alınmasının etkilerini değerlendirmek için yeni TCMB Başkanı’nın politikadaki yönünü ve dış pozisyondaki değişimin dikkate alınacağını ifade eden Fitch, negatif reyting hassasiyetlerinin yoğunlaşan ödemeler dengesi ve makroekonomik riskleri, erken bir parasal gevşemenin sonucu olarak daha zayıf yatırımcı güveniyle uluslarararası rezervlerin erimesini ve bankacılık ve reel sektördeki risklerini içerdiğini vurguladı.

Raporda kredi büyümesini teşvik eden politikaların yeniden uygulanmasının negatif sinyal olacağı belirtildi.

Fitch’in değerlendirmesine göre yabancı yatırımcı çıkışları ve dolarizasyon, küresel finansman koşullarının kötüleştiği zamanlarda ödemeler dengesi baskılarını artırabilir.

 

Bloomberg HT’de yer alan yazıya buradan ulaşabilirsiniz

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler