Sosyal Medya

Ekonomi

Fed sinyali verdi; yabancıların Türkiye’de tahvil satışları hızlandı

Yabancı yatırımcı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın 100 baz puanlık faiz indirimi kararı aldığı ve Fed’in tahvil azaltım programını ilan ettiği…

Fed sinyali verdi; yabancıların Türkiye’de tahvil satışları hızlandı
Yabancı yatırımcı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın 100 baz puanlık faiz indirimi kararı aldığı ve Fed’in tahvil azaltım programını ilan ettiği haftada 415 milyon dolarlık tahvil sattı; 36 milyon dolarlık hisse senedi aldı. Yabancı yatırımcılar en son Mart ayındaki TCMB başkan değişikliği haftasında bu kadar büyük miktarlı tahvil satışı gerçekleştirmişti.

Türkiye’ye Kasım-Ocak arası Ağbal’ın TCMB Başkanlığı döneminde 10 hafta boyunca artan faiz ve para politikasına güvenle net yabancı portföy girişi olmuştu.  fakat Ağbal’ın görevden alınıp Kavcıoğlu’nun atanması ile de Türkiye’den en fazla haftalık yabancı portföy çıkışı 26 Mart haftasında gerçekleşmişti.

Yabancılar Türk varlıklarını son üç yıldır azaltıyor. 2020’deyse para politikası hataları nedeniyle tüm zamanların en büyük yabancı yatırımcı çıkışı  5 milyar dolarlık tahvil ve 4,2 milyar dolarlık hisse senedi satışıyla izlenmişti.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler