Sosyal Medya

Döviz

Fed altına güç verdi

Fed’in faizlerde ve tahvil alım hızında değişiklik yapmaması, FOMC üyelerinin 2023’e kadar faizi sıfıra yakın tutma duruşlarını teyit etmeleri uluslararası…

Fed altına güç verdi

Fed’in faizlerde ve tahvil alım hızında değişiklik yapmaması, FOMC üyelerinin 2023’e kadar faizi sıfıra yakın tutma duruşlarını teyit etmeleri uluslararası piyasalarda altın fiyatını bu sabah iki haftanın en yüksek seviyesine taşıdı.

Spot altın fiyatı bu sabah 1 Mart’tan bu yana görülen en yüksek seviye olan 1755,61 dolar/ons seviyesine kadar çıktı. Şu sıralarda da düne göre yüzde 0,37 artışla 1751,78 dolar/ons civarında işlem görüyor. Altın fiyatı için aşağı yönlü trendi değiştirecek çok somut bir gelişme olmadığını da ifade eden analistler, seyri ABD Doları’nın belirleyeceğine işaret ettiler.

Analistler, Fed’in piyasaları yatıştırıcı ifadelerinin etkisini devam ettirmesi ve ABD Doları’nın zayıflamayı sürdürmesi halinde altın fiyatının 1761-1781 dolar/ons aralığını test edebileceğini belirttiler.

Ancak, ABD tahvil faizlerindeki artışa paralel ve ABD ekonomisindeki toparlanma hızının artmasıyla dolar endeksinin yılın ilerleyen aylarında yeniden güç kazanmaya başlaması da beklentiler arasında. Böyle bir hareket, altın fiyatlarındaki artışın önünü kesecektir.

Foreks/Paraanaliz

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler