Sosyal Medya

Ekonomi

Fed ABD ekonomisi için iyimser

New York Fed Başkanı John Williams, tüm ekonomi için iyimser olduğunu söyledi. New York Fed ve ARPP tarafından düzenlenen etkinlikte…

Fed ABD ekonomisi için iyimser

New York Fed Başkanı John Williams, tüm ekonomi için iyimser olduğunu söyledi.

New York Fed ve ARPP tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan Williams, “Daha fazla Amerikalı aşılandıkça ve hanehalkları ile işletmeler mali destekten yararlandıkça ABD ekonomisi hakkında iyimser olmak için nedenler var” diye konuştu.

Fed’in uyguladığı düşük faiz politikasının borçlanma maliyetlerini aşağı çektiğine işaret eden Williams, bunun ekonominin toparlanmasına yardım edeceğini belirtirken, hanehalkları ve küçük işletmelere yardım ıiçeren mali desteğin de toparlanma için önemli olduğunu vurguladı.

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, ABD ekonomisini bu yıl güçlü bir büyüme göstermesini beklediğini ortaya koyarken, hane halklarının COVID-19 salgını sürecinde yaptıkları tasarrufların 2022 ve 2023 yıllarında da büyümenin ateşlenmesine yardım edeceğini savundu.

Katıldığı bir etkinlikte konuşan Barkin, “İnsanların ceplerindeçok fazla para var. Aşılama hızlandıkça ve insanlaır akşam yemeğe çıkma, uçağa binme konusunda kendilerini daha rahat hissettikçe bu paranın daha büyük kısmını harcayacaklar. Ancak bu paranın tamamının bu yıl harcanması mümkün değil” dedi.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, cari trendlerin devam etmesi ve koronavirüse karşı aşılamanın ilerlemesi halinde önümüzdeki yaz milyonlarca Amerikalının yeniden istihdam edildiklerinin görülebileceğini söyledi.

Atlanta Dünya İşleri Konseyi’nde konuşan Bostic, “Önümüzdeki yaz, çok gülü bir toparlanma görmemezi yol açabilecek, bir aktivite ve performans patlaması görebiliriz. Yaz boyunca ayda bir milyon yeni istihdam standart hale gelebilir” dedi. ABD’de Mart ayı tarım dışı istihdam verisi Cuma günü açıklanacak. Ekonomistler istihdamda 650 bin artış bekliyorlar ve işsizlik oranının yüzde 6’ya gerileceğini öngörüyorlar.

 

 

 

Kaynak: foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler