Sosyal Medya

Ekonomi

Erdoğan’ın Ziyareti Öncesi Katar Dışişleri Bakanı: Türkiye’nin ekonomik zorluklarının ortaya çıkaracağı fırsatları yakından izliyoruz

Katar Dışişleri Bakanı Abulrahman El Sani, Türkiye’nin ekonomik zorluklarının ortaya çıkaracağı fırsatları yakından izlediklerini söyledi. El Sani bu açıklamayı Katar’ın…

Erdoğan’ın Ziyareti Öncesi Katar Dışişleri Bakanı: Türkiye’nin ekonomik zorluklarının ortaya çıkaracağı fırsatları yakından izliyoruz

Katar Dışişleri Bakanı Abulrahman El Sani, Türkiye’nin ekonomik zorluklarının ortaya çıkaracağı fırsatları yakından izlediklerini söyledi.

El Sani bu açıklamayı Katar’ın Başkenti Doha’da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile 6 Aralık’ta, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Katar ziyareti için İstanbul’dan ayrıldığı sırada düzenledikleri ortak basın toplantısında yaptı.

Basın toplantısında Reuters muhabiri Çavuşoğlu’na ise Katar’a böyle bir destek için mi geldiğini, Katarlı Bakana da Türkiye’nin ekonomik durumuna dair endişelerini sordu.

Çavuşoğlu soruyu “Çok karamsar bir tablo çizdiniz. Katar’a özel olarak Türkiye’ye para göndermesi için değil, ilişkilerimizi her anlamda geliştirmek için geldik” diye yanıtladı.

Erdoğan’ın, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hammad El Sani ile görüşmesi ve iki ülke arasında 12 anlaşma imzalanması bekleniyor.

Türkiye ve Katar Orta Doğu’da yakın siyasi ve ekonomik dayanışma içinde bulunuyor. Temim El Sani Erdoğan’a 15 Temmuz 2016 askeri darbe girişimi sırasında, Erdoğan’da El Sani’ye 2017’de Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır yaptırımları sırasında destek vermişti. Katar’ın Türkiye’de tartışmalara yol açan tank palet fabrikası dahil yatırımları bulunuyor ve Erdoğan’ın Katar’ın Kanal İstanbul projesine yatırım yapmasını istediği biliniyor.

Erdoğan 24 Kasım’da Ankara’da BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed’i ağırlamış, Türkiye’ye 10 milyar dolar fon kullandırma sözüyle birlikte 10 anlaşmanın imzalandığı ziyaretle iki ülke arasındaki kötü ilişkiler düzelme yoluna girmişti.

Yetkin Report

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler