Sosyal Medya

Döviz

Erdoğan’ın mesajları: İş yine vatandaşın yastık altına bağlandı

Karın mikropları gerçekten yok ettiğini dilediğimiz AKP 7. Olağan Büyük Kongresi’nde Cumhurbaşkanıu Erdoğan’ın ekonomiye dair bazı mesajları verdı elbette. Değinmediği…

Erdoğan’ın mesajları: İş yine vatandaşın yastık altına bağlandı

Karın mikropları gerçekten yok ettiğini dilediğimiz AKP 7. Olağan Büyük Kongresi’nde Cumhurbaşkanıu Erdoğan’ın ekonomiye dair bazı mesajları verdı elbette. Değinmediği konuların başında ise merkez bankası başkanlığını sık sık değiştirmesinin piyasalarda ve ekonomide yarattığı büyük dalgalanmalar oldu.

Erdoğan Cuma gece yarısından bu yana yabancı yatırımcının bir kez daha kaçmaya çalıştığı Türkiye ekonomisinde ortaya çıkan kaynak sorunu nedeniyle, vatandaşların yastık altı döviz ve altın birikimlerini finans sistemine bankalar aracılığıyla sokmalarını istemesi dikkat çekici açıklamalşrından bir tanesiydi.

Eski bakan Albayrak’ın açıklanan genişletilmiş MKYK listesinde olmayışı da göze çarpanlar arasındaydı.

– Son bir kaç gündür piyasalarda yaşanan dalgalanmalar, Türkiye ekonomisinin temellerini, gerçek dinamiklerini, taşıdığı potansiyeli ve yarınını kesinlikle yansıtmıyor. Türk sanayisi, salgın dönemindeki performansıyla direncini ve gücünü bir kez daha ortaya koymuştur. Kamu maliyesi ve finans sektöründeki göstergeler, gelişmiş ve gelişmekte olan pek çok ülkeye göre daha sağlam bir yapıya sahip olduğumuza işaret ediyor.

– Bir süre önce açıkladığımız ekonomideki reform programımızın politikalarını ve takvimini dün akşam itibarıyla ilan ettik. Şimdi artık vakit, daha çok çalışma, üretme, gaza basma, hedeflerimize yürüme vaktidir.

– Sadece kendilerini güvende hissetmek amacı ile evlerinde döviz ve altın tutan vatandaşlarıma buradan bir çağrıda bulunuyorum. Bu vatandaşlarımdan, milli servetimiz olan evlerindeki döviz ve altını, çeşitli finans araçlarına yatırarak, ekonomiye ve üretime kazandırmalarını istiyorum.

– Finans kuruluşları, özellikle de katılım finans şirketleri, bu altın ve dövizler için müşterilerine, onları memnun edecek getiri sağlayabilecek alternatifler sunuyor. İş insanlarımıza da, 30 Haziran’a kadar devam eden varlık barışından yararlanarak, yurt dışındaki kaynaklarını ülkemize getirebileceklerini tekrar hatırlatıyorum. Herhangi bir endişeye gerek yok. Biz kendilerinin garantisiyiz.

– Ülkemize yatırım yapan uluslararası yatırımcılara ise, Türkiye’nin gücüne ve potansiyeline güvenmeleri çağrısında bulunuyorum.

– Siz içeride birilerinin “Battık, bittik, yıkıldık, öldük” diye terane tutturduğuna, kendi ülkelerini kötüleme yarışına girdiklerine bakmayın… Bunlar kendi ülkelerinin ve milletlerinin felaketinden iktidar devşirme hevesinde olan, gözlerini kin ve nefret bürümüş, kifayetsiz muhterislerdir.

– Ekonomideki reform politikalarımızın takvimini dün akşam açıkladık.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler