Sosyal Medya

Ekonomi

Enflasyon yükseliyor: Bitcoin altından daha iyi bir koruma mı?

Yatırımcıların yükselen enflasyona karşı kendilerini korumalarının pek çok yolu var, ancak tüccarlar biri eski diğeri yeni olmak üzere iki stratejinin…

Enflasyon yükseliyor: Bitcoin altından daha iyi bir koruma mı?

Yatırımcıların yükselen enflasyona karşı kendilerini korumalarının pek çok yolu var, ancak tüccarlar biri eski diğeri yeni olmak üzere iki stratejinin faydaları hakkında tartışmaya kilitlenmiş durumda: altın veya Bitcoin’e yatırım.

Her ikisinin de az ya da çok sabit arzı var, sınırlı kaynaklardan dolayı altın ve tasarımı nedeniyle Bitcoin: dolaşımda sadece 21 milyon jeton olacağı anlamına geliyor.

Genel teori, merkez bankalarının para basımının ve hükümetlerin savurganlıklarının normal para birimlerinin değerini düşürürken altın ve Bitcoin gibi kurcalanamayanların değerini artıracağını ileri sürüyor.

Yatırımcılar, enflasyonun bu yıl yükseleceğini iddia ediyorlar. Ancak aynı dönemde altın ve Bitcoin serveti farklılaştı: dünyanın önde gelen kripto para birimi Bitcoin yükselirken, altın yıl başından bu yana değer kaybetti.

Profesyonel yatırımcılar arasındaki fikir birliği, Bitcoin’in gerçek bir enflasyon koruması olup olmadığını söylemek için henüz çok erken çünkü kripto para birimi kinispeten düşük enflasyonist baskıların yaşandığı 2009’dan beri mevcut.

Hawksmoor Yatırım Yönetimi’nden Ben Conway, altın ve Bitcoin arasında benzerlikler olduğunu ancak bu yılki zayıf performansına rağmen altını daha iyi bir enflasyon koruması olarak desteklediğini söyledi.

“Bitcoin büyük bir etkiye sahip ve bazı insanlar bu yıl kesinlikle altın paralarını Bitcoin’e taşıdılar, ancak gerçek bir enflasyon koruması olup olmayacağını değerlendirmek için çok genç bir yatırım. Altının daha uzun bir geçmişi var, bu yüzden kendini ispatlamak Bitcoin’e düşüyor”dedi.

Conway altının bu yıl düşmesinin nedeninin, fiyatların tersi yönde hareket eden tahvil getirilerinin enflasyondan daha hızlı yükselmesi olduğunu, bu da nakidin gerçek değerinin yükselttiği anlamına geldiğini savundu. Ancak yine de değerli metali enflasyona karşı yararlı bir araç ve temel bir portföy yapı taşı olarak destekledi.

Bank of America, Bitcoin’e sahip olmanın tek nedeninin, bir yatırımcının daha fazla talep nedeniyle fiyatının artacağını düşünmesi olduğunu söyleyerek daha güçlü bir duruş sergiledi. Bitcoin fiyatının en büyük etkeninin, Google arama ilgisiyle ölçülebilen kripto para birimine olan ilgi olduğu belirtildi.

Ancak Bitcoin’in enflasyona karşı gerçek bir koruma sağlayabileceğine ve hatta altının yerini alabileceğine inanan büyüyen bir yatırımcı, girişimci ve araştırmacı grubu var. Bir araştırma şirketi olan Quant Insight, yükselen tahvil getirileriyle ölçülen daha güçlü enflasyon beklentilerinin, bu yıl güçlenen bir eğilim olan daha yüksek bir Bitcoin fiyatı ile ilişkili olduğunu buldu.

Diğer fon yöneticileri ise, Bitcoin’in eline geçebilecek bir enflasyon koruması olarak altının güvenilirliğinden şüphe ediyor. Rathbones yatırım müdürü David Coombs, Bitcoin’e yatırım yapmayı desteklemiyor ancak altının yatırımcıları bu yıl enflasyona karşı korumayacağını ve yakın zamanda pozisyonunu sattığını söyledi.

Coombs’ “Enflasyon koruması olarak altın bir efsaneden ibaret. İngiltere’de son 40 yıldır enflasyon var ve altın 40 yıldır her yıl artmıyor”dedi ve ekledi, “İstikrarlı, uzun vadeli enflasyon elde etmemiz iyi değil. Getiri eğrisi yükselirken, yatırımcılar güvenli devlet tahvillerinden daha fazlasını elde edebildikçe altına sahip olmamanın maliyeti de yükseliyor. Bu altın için kötü ve fiyatın bu yıl neden düştüğünü ve düşmeye devam edebileceğini açıklıyor.”

 

 

Kaynak: yahoo.com

Çeviri: Cem Cetinguc

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler