Sosyal Medya

Ekonomi

Elvan’ın 128 milyar dolar açıklamalarına tepki geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan’ın bugün yaptığı ‘128 milyar dolar’ açıklamalarına siyasilerden ve ekonomistlerden yanıt geldi. Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları…

Elvan’ın 128 milyar dolar açıklamalarına tepki geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan’ın bugün yaptığı ‘128 milyar dolar’ açıklamalarına siyasilerden ve ekonomistlerden yanıt geldi. Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Rota, rezervin hangi seviyeden, ne zaman, ne kadar satılacağına karar veren birisinin, kamu bankasının ekranı başında oturanlara emir verip, kafasına göre takıldığını söyledi.

128 milyar dolar tartışmaları gündemdeki yerini korurken konuyla ilgili üçüncü açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan tarafından yapıldı.

Elvan yaptığı açıklamada “Merkez Bankası Başkanı’nın ifade ettiği gibi hazine hesapları üzerinden döviz alım ve satım işleri TCMB tarafından gerçekleştirildi” diyerek “Merkez Bankası’nın muhabir bir banka aracılığıyla alım ve satım işlemlerinin elektronik işlem platformlarında gerçekleştirildiğini görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Elvan’ın bu sözlerine siyasilerden ve ekonomistlerden yanıt geldi.

Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota, sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Hazine Maliye Bakanı’nın söylediğinden anladığım; TCMB rezervlerini ve rezerv yönetimini tamamen hazineye devretmiş. Hangi seviyeden, ne zaman, ne kadar satılacağına karar veren birisi de, kamu bankasının ekranı başında oturanlara emir verip, kafasına göre takılmış. Tebrikler” dedi.

 

 

Kaynak: karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler