Sosyal Medya

Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni pandemi destek paketi açıkladı

Umulan paketin bu olmadığını, yetersiz göründüğünü belirterek söze başlayalım. Erdoğan açıkladığı yeni pandemi paketinde: – İş sözleşmelerini fesih yasağı 30 Haziran’a…

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni pandemi destek paketi açıkladı

Umulan paketin bu olmadığını, yetersiz göründüğünü belirterek söze başlayalım. Erdoğan açıkladığı yeni pandemi paketinde:

– İş sözleşmelerini fesih yasağı 30 Haziran’a kadar uzatıldı, (Kısa çalışma ödeneğinin Haziran sonuna kadar uzatılmıştı)

– KOSGEB vasıtasıyla yeni destek programını başlayacak. Gelir kaybına uğramış, nakit akışı bozulmuş istihdamını koruyan mikro ve küçük ölçekli işletmeler bu destekten yararlanacak. Mikro işletmeler 30 bin liraya kadar, küçük işletmeler 75 bin liraya kadar olmak üzere 3 yıl geri ödemesiz ve faizsiz kredi alacak.

– İhtiyaç sahibi ailelere geçen yıl verilen hane başı verilen 1000 TL’lik nakdi yardımı 1100 TL’ye çıkarılarak ödenecek.

– Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak için 183 milyon lira ilave kaynak gönderildi.

–  Salgının faaliyetlerini olumsuz etkilediği esnafa aylık 1000 TL gelir desteği 750 ve 500 lira arasındaki kira desteğini devam edecek.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler