Sosyal Medya

Ekonomi

Çavuşoğlu ile Blinken yüzyüze görüşmesi: S-400ler konu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken’in ilk yüz yüze görüşmelerinde iki ülkenin ittifak ilişkilerinin önemine değinildi…

Çavuşoğlu ile Blinken yüzyüze görüşmesi: S-400ler konu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken’in ilk yüz yüze görüşmelerinde iki ülkenin ittifak ilişkilerinin önemine değinildi ve S-400 sorunu ele alındı.

Çavuşoğlu ile Blinken’in NATO dışişleri bakanları toplantısı için bulundukları NATO karargâhında yaptıkları görüşmenin ardından Dışişleri Bakanlığı’ndan açıklama yapıldı:

“(Görüşmede) ittifak ilişkilerinin önemi teyit edildi. ABD tarafı Afganistan toplantısına ev sahipliği yapacağı için Türkiye’ye teşekkür etti. Suriye, Libya ve Doğu Akdeniz hakkında etraflı görüş alışverişinde bulunuldu. PKK/PYD/FETÖ bağlamında ABD’den taleplerimizi tekrarladık. S-400 konusu da ele alındı.” denildi.

ABD Dışişleri’nden gelen açıklamada ise vurgu başka yerdeydi. Blinken, Çavuşoğlu’na, Türkiye’nin Rus yapımı S-400 füze savunma sistemlerini elinden çıkarması gerektiğini söyledi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler