Sosyal Medya

Ekonomi

Black Friday ve Siber Pazartesi için ciro beklentisi: 50 milyar TL!

Black Friday ve Siber Pazartesi için Türkiye geneli e-ticaret sektörü ciro beklentilerinin 50 milyar TL olduğunu ifade eden TOBB E-ticaret Meclis Üyesi, Ticimax E-ticaret Sistemleri Kurucusu Cenk Çiğdemli, “Uçak bileti ve araç kiralama gibi iç turizme yönelik kategorilerde bu dönem içinde yükseliş bekleniyor. Tekstil ve elektronikte ise stok sıkıntısı nedeniyle indirimler daha az olabilir” dedi...

Black Friday ve Siber Pazartesi için ciro beklentisi: 50 milyar TL!

TOBB E-ticaret Meclis Üyesi, Ticimax E-ticaret Sistemleri Kurucusu Cenk Çiğdemli, Black Friday ve Siber Pazartesi için Türkiye geneli e-ticaret sektörü ciro beklentilerinin 50 milyar TL olduğunu belirtti. Uçak bileti ve araç kiralama gibi iç turizme yönelik kategorilerde bu dönem içinde yükseliş beklediklerini ifade eden Çiğdemli, “Tekstil ve elektronikte ise stok sıkıntısı nedeniyle indirimler daha az olabilir” dedi.

TALEP BEKLENEN KATEGORİLER HANGİLERİ?

TOBB E-ticaret Meclis Üyesi, Ticimax E-ticaret Sistemleri Kurucusu Cenk Çiğdemli şunları aktardı: “E-ticarette indirim kampanyalarının yoğunlaştığı Kasım-Aralık ayı için Türkiye geneli toplam e-ticaret ciro beklentimiz 120 milyar TL civarında. Black Friday ve Siber Pazartesi özelinde ise beklentimiz 50 milyar TL. Ticaret Bakanlığı verilerine göre, 2021 yılının ilk 6 ayında e-ticaret hacmi, bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 75’lik artışla 161 milyar TL olarak gerçekleşti. 2020 başında e-ticaret yapan işletme sayısı 60 binlerdeyken, bugün bu rakam 300 binlere ulaşmış durumda. 2021 sonunda Türkiye geneli e-ticaret hacminin 450 milyar TL’ye ulaşmasını bekliyoruz. Geçtiğimiz yıllardaki online satış istatistikleri, en yüksek ciro rakamlarına, indirim kampanyalarının olduğu Kasım ayı ile yeni yıl kampanyalarının olduğu Aralık ayında ulaşıldığını gösteriyor. İşletmeler yıl içinde online kanallar üzerinden yaptıkları cironun ortalama dörtte 1’ini yılın son iki ayındaki kampanya dönemlerinde gerçekleştiriyor. Tüm bu veriler ışığında baktığımızda, bu yılın e-ticaret büyüme rakamlarını da göz önünde bulundurduğumuzda, Black Friday ve Siber Pazartesi özelinde Türkiye geneli ciro beklentimiz 50 milyar TL. Giyim, moda, tekstil, ayakkabı, mobilya, ev tekstili, ev eşyası, elektronik, spor malzemeleri, doğal gıda, doğal kozmetik gibi kategorilerde daha çok talep bekleniyor. Uçak bileti ve araç kiralama gibi iç turizme yönelik kategorilerde bu dönem içinde yükseliş bekleniyor. Tekstil ve elektronikte ise stok sıkıntısı nedeniyle indirimler daha az olabilir.”

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler