Sosyal Medya

Döviz

BDDK’dan “TL kredi alıp dövize koşmayın” talimatı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, bireysel veya tüzel müşterilere Türk Lirası cinsinden kullandırılan kredilerin amacına aykırı işlemlere konu edilmemesine yönelik…

BDDK’dan “TL kredi alıp dövize koşmayın” talimatı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, bireysel veya tüzel müşterilere Türk Lirası cinsinden kullandırılan kredilerin amacına aykırı işlemlere konu edilmemesine yönelik gerekli kontrollerin sağlanması için talimat verildiği bildirdi.

BDDK kanunen bir yasak olmasa da TL cinsi düşük faizle kredi alınıp döviz talebi oluşumunun önünü kesmek istiyor. serbest kur ve piyasa rejiminde TL kredi alıp döviz almaya karşı bir yasak bulunmuyor.

Açıklamada şöyle denildi:

“Bireysel veya tüzel müşterilere Türk Lirası cinsinden kullandırılan kredilerin amacına aykırı işlemlere konu edilmemesine yönelik gerekli kontrollerin azami seviyede oluşturulması hususunda Kurumumuz, gözetim ve denetimi altındaki kuruluşları talimatlandırmıştır. Söz konusu talimatlarımız kapsamında gerekli inceleme ve değerlendirmelerimiz devam etmekte olup, tespit edilen aykırılıklar hakkında gerekli idari işlemler tesis edilmektedir.”

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler