Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Bakın bunlar hep enflasyon: Tedarik sorunundan üç fabrikada üretim arası

Tedarik sıkıntısı otomotiv piyasası vurdu, şirketler tek tek üretime ara vermeye başladı. Oyak Renault ve Tofaş’ın ardından Ford Otosan da…

Bakın bunlar hep enflasyon: Tedarik sorunundan üç fabrikada üretim arası

Tedarik sıkıntısı otomotiv piyasası vurdu, şirketler tek tek üretime ara vermeye başladı. Oyak Renault ve Tofaş’ın ardından Ford Otosan da üretimi durdurdu.

Dünyada yaşanan tedarik krizi, Türkiye’deki otomotiv piyasasını da vurdu. Oyak Renault ve Tofaş’ın ardından Ford Otosan’dan üretime ara verdiğini duyurdu.

6 GÜNLÜK ARA VERİLDİ

Tedarik sıkıntısı nedeniyle Kocaeli fabrikalarındaki üretimin 3 Nisan-9 Nisan tarihleri arasında durdurulacağı belirtildi.

Ford Otosan tarafından KAP’a yapılan açıklamada “Ana ortağımız Ford Motor Company küresel tedarikçileri ile sorunun çözümüne ve ana üretim hatlarına öncelik vererek elektronik bileşenlere ait materyallerin verimli şekilde kullanmasını sağlamaya çalışmaktadır.

Şirket olarak tedarikçilerimiz ile birlikte gerekli planlamalar yapılarak, tedarik sıkıntısının olası etkileri en aza indirilmektedir” ifadeleri kullanıldı.

İKİ ŞİRKET  DE DURDURDU

Oyak Renault ile Tofaş’tan da üretime ara verme kararı gelmişti.

Tofaş’tan KAP’a yapılan açıklamada üretimin çipte tedarik sorunu nedeniyle 19 Mart-5 Nisan arası duracağı ifade edilmişti.

Oyak Renault da 15-22 Mart tarihleri arasında üretime ara vereceklerini duyurmuştu.

Karar Gezetesi

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler