Sosyal Medya

Ekonomi

Ağbal sonrası piyasalarda kritik hafta

Merkez Bankası’ndaki sürpriz başkan değişikliğinin ardından haftaya 8,47’den başlayan ve günü 7,80’in altında kapatan dolar/TL, kritik haftanın ikinci gününde 7,85’lerde…

Ağbal sonrası piyasalarda kritik hafta

Merkez Bankası’ndaki sürpriz başkan değişikliğinin ardından haftaya 8,47’den başlayan ve günü 7,80’in altında kapatan dolar/TL, kritik haftanın ikinci gününde 7,85’lerde seyrediyor. Euro/TL ise 9,40 seviyesinde…

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal’ın cuma gecesi sürpriz bir kararname ile görevden alınmasının ardından sert hareketlerin yaşandığı piyasa bugün ekonomi yönetiminden gelecek olası yeni açıklamaları ve Hazine ihalelerini takip edecek.

Piyasaların gözü bir yandan da kabine revizyonu olup olmayacağına çevrilmiş durumda.

PİYASALARDA İLK RAKAMLAR

Türk Lirası’nın yüzde 8’i aşan değer kaybı ile haftanın başlangıcında 8,47’ye kadar yükseldikten sonra 8 liranın altında dengelenen dolar/TL, dün piyasalar kapandıktan sonra bir miktar daha geriledi. Akşam saatlerinde 7,80’in de altına gelen dolar/TL bu sabah saatlerinde 7,85 düzeylerinde işlem görüyor.

Euro/TL’de ise dünkü sert hareketlerde 9,15-10,08 gibi çok geniş bir aralıkta dalgalanmıştı. Kapanışı 9,25’ten yapan euro/TL, bu sabah saatlerinde yüzde 1,5 civarı yükselişle 9,40’ın üzerinde el değiştiriyor. 

BORSA’DA HİSSELER DÜN DİBİ GÖRDÜ

Piyasa uzmanları, büyük baskı altında olan Türk varlıklarının akıbeti için dolar/TL’nin 8 liranın altında kalmasını önemsiyor. Dün onlarca hissenin taban yaptığı Borsa İstanbul BİST 100 Endeksi yüzde 9,79 kayıpla günü noktalamıştı.

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal cuma gecesi Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile görevden alındı ve yerine Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu getirildi. Böylelikle Türkiye’de son iki yılda üç TCMB başkanı değişmiş oldu.

 

 

Kaynak: karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler