Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Yellen Wall Street’in mega finans şirketlerinden yardım istedi

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’in, federal borçlanma tavanının Kongre’den geçmesine yardım etmeleri için son günlerde Wall Street’in mega finans şirketlerinin…

Yellen Wall Street’in mega finans şirketlerinden yardım istedi

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’in, federal borçlanma tavanının Kongre’den geçmesine yardım etmeleri için son günlerde Wall Street’in mega finans şirketlerinin CEO’ları ile görüştüğü öne sürüldü.

Verilen bilgilere göre Yellen, Wall Street CEO’larının Kongre’nin Cumhuriyetçi üyelerine borçlanma tavanının artırılması veya borçlanma tavanı uygulamasını askıya alınmasına destek vermeleri için baskı yapabileceklerini umuyor.

Edinilen bilgilere göre Yellen, JP Morgan CEO’su Jamie Dimmon, Citigroup CEO’su Jane Fraser, Wells Fargo CEO’su Charlie Scharf, BofA CEO’su Brian Moynihan ve Goldman Sachs’dan üst düzey bir yönetici ile görüştü.

-6 eski Hazine Bakanı Kongre liderlerine mektup gönderdi-

ABD’de 6 eski Hazine Bakanı federal borçlanma tavanının artırılması için Kongre’nin Demokrat ve Cumhuriyetçi liderlerine mektup gönderdiler.

W. Michael Blumenthal, Henry M. Paulson Jr., Robert Rubin, Timothy Geithner, Lawrence Summers ve Jacob Lew tarafından imzalan mektupta, “Borçlanma limitinin artırılmaması ve benzeri görülmemiş bir temerrüde imkan verilmesi ciddi ekonomik ve ulusal güvenlik hasarına yol açar. Kısa süreli bile olsa yaşanacak bir temerrüt ekonomik büyümeyi tehdit eder” denildi.

 

 

 

Kaynak: foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler