Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Uluslararası Enerji Ajansı’na göre iklim değişikliğiyle mücadele için temiz enerji kaynaklarına trilyonlarca dolar yatırım gerek

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), mevcut koşullarda 2021’in karbon salımlarında en fazla artışın görüldüğü ikinci yıl olacağı uyarısında bulundu. IAE’ye göre…

Uluslararası Enerji Ajansı’na göre iklim değişikliğiyle mücadele için temiz enerji kaynaklarına trilyonlarca dolar yatırım gerek

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), mevcut koşullarda 2021’in karbon salımlarında en fazla artışın görüldüğü ikinci yıl olacağı uyarısında bulundu. IAE’ye göre iklim değişikliğiyle mücadeleye yönelik hedeflere varılabilmesi için dünyada temiz enerji kaynaklarına trilyonlarca dolar yatırım yapılması gerekiyor.

IAE bugün kamuoyuna açıkladığı raporunda, 2030’a kadar rüzgar ve güneş enerjisi gibi temiz enerji kaynaklarına yılda 4 trilyon dolar harcanması gerektiğine dikkat çekti.

Raporda, yenilenebilir enerjiye yatırım yapmanın karşılığının kısa sürede alınacağı ve yine 2030’a kadar bu yatırımlarla 26 milyon kişiye istihdam sağlanabileceği vurgulandı.

Bununla birlikte, koronavirüs pandemisinin, kömür ve petrole dayalı enerji kaynaklarından uzaklaşmaya yönelik çabaları olumsuz etkilediği kaydedildi.

IAE’ye göre, temiz enerji kaynaklarına gerekli yatırımın yapılmaması küresel enerji piyasalarında daha fazla çalkantıya yol açabilir. Enerji fiyatları rekor düzeye çıkarken bu durum, tüketicileri ve işletmeleri olumsuz etkileyebilir.

BBCTürkçe

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler