Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Türkiye ihracatı için kötü haber: Almanya 2021 büyüme tahminini %3,7’ye düşürdü

Karara aşina olan iki kişi Çarşamba günü Reuters’e verdiği demeçte, Almanya’nın ekonomi enstitülerinin Avrupa’nın en büyük ekonomisi için ortak 2021…

Türkiye ihracatı için kötü haber: Almanya 2021 büyüme tahminini %3,7’ye düşürdü

Karara aşina olan iki kişi Çarşamba günü Reuters’e verdiği demeçte, Almanya’nın ekonomi enstitülerinin Avrupa’nın en büyük ekonomisi için ortak 2021 büyüme tahminini beklenenden daha uzun bir COVID-19 kilitlenmesi nedeniyle daha önce %4,7’den %3,7’ye düşüreceğini söyledi.

Kaynaklar, özel tüketimin genel üretimi artırması beklendiğinden, 2022 büyüme tahminlerini daha önce %2,7’den %3,9’a çıkaracağını da sözlerine ekledi.

Enstitülerin tahminleri, hükümetin ekonomi bakanlığının bu ay sunacağı kendi büyüme tahmininin temelini oluşturuyor.

Ocak ayında hükümet, koronavirüsün yol açtığı bir önceki yıldaki %4,9’luk daralma sonrasında gayrisafi yurt içi hasılanın bu yıl %3 büyümesini beklediğini açıklamıştı.

Rakamlar, ekonominin kriz öncesi seviyesine ulaşmak için başlangıçta düşünülenden daha uzun süreye ihtiyaç duyacağının en son işareti.

İhracat odaklı üreticiler şu anda Çin ve ABD’den gelen yüksek talepten yararlanırken, yurtiçi odaklı hizmetler sektörü üçüncü bir COVID-19 enfeksiyonu dalgası kontrol altına almak için konan yasaklarla zayıf kalmaya devam ediyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler