Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

T.C HONG KONG BAŞKONSOLOSU PEYAMİ KALYONCU: “Girişimcilerimiz, Çin stratejisi geliştirip, GBA’yı incelemeli”

“Doğudaki Tanıtım Elçilerimiz: Çin’deki Türkler” programında konuşan T.C. Hong Kong Başkonsolosu Peyami Kalyoncu, GBA’nın (Büyük Körfez Bölgesi)  Guangdong, Makao ve…

T.C HONG KONG BAŞKONSOLOSU PEYAMİ KALYONCU: “Girişimcilerimiz, Çin stratejisi geliştirip, GBA’yı incelemeli”

“Doğudaki Tanıtım Elçilerimiz: Çin’deki Türkler” programında konuşan T.C. Hong Kong Başkonsolosu Peyami Kalyoncu, GBA’nın (Büyük Körfez Bölgesi)  Guangdong, Makao ve Hong Kong’u kapsadığını belirterek, “Girişimcilerimiz, paketli gıda, ev tekstili gibi çok güçlü olduğumuz alanlarda marka bilinirliği geliştirip, Çin pazarına kapsamlı bir pazarlama stratejisiyle bakmalı” dedi.

 

Kerem Köfteoğlu’nun Youtube ve Yön Radyo’da sunduğu “Doğudaki Tanıtım Elçilerimiz: Çin’deki Türkler” programına katılan T.C. Hong Kong Başkonsolosu Peyami Kalyoncu, Çin Halk Cumhuriyeti’nin iki Özel İdare Bölgesi Hong Kong ve Makao’nun görev alanı olduğunu hatırlatarak şu bilgileri verdi: “Hong Kong Bir Ülke, İki Sistem ilkesi çerçevesinde yönetiliyor. Çin’in GBA’sı (Greater Bay Area-Büyük Körfez Bölgesi), Guangdong, Makao ve Hong Kong’u kapsıyor. Çinli yetkililerin ifadesine göre GBA, 2030 yılında 4,5 trilyon ABD Doları gayrı safi hasılaya sahip 75 milyonluk bir nüfusa ulaşacak. Bu anlamda, tüm marka ve işletmelerimizin, Asya stratejisi geliştirip, GBA’yı incelemesi gerektiği kanaatindeyim. Güçlü olduğumuz alanlarda, marka bilinirliği, yüksek kalite ve kapsamlı bir pazarlama stratejisiyle Çin’e bakmakta yarar var. “

 

Çin’de yüksek kalite, pahalı, marka imajı kuvvetli ürün ve markalara talep olduğuna dikkat çeken Başkonsolos Kalyoncu, şöyle konuştu: “Lüks marka holdingi LVMH günümüzde teknoloji şirketlerini geçip, dünyanın en büyük şirketlerinden biri haline geldiyse; bunda Çin’in satın alma gücünün payı var. Hong Kong’da kesinlikle bankacılık ve finans alanında olmalıyız. Sermaye kontrolü olmayan Hong Kong, gümrük tarifesiz serbest bir limandır. GBA, genel olarak Türk girişimcilerine önemli fırsatlar sunuyor. GBA’da finansal hizmetler, ticaret, karşılıklı istihdam ve sınır ötesi işlemlere birçok yenilik amaçlanıyor. GBA, lojistik çözümler ve daha entegre bir yapıyla e-ticaret alanında da önemli fırsatlar sunuyor.”

Çin’in genel olarak Türk girişimcileri için çok büyük bir anlam ifade ettiğini belirten Başkonsolos Kalyoncu konuşmasını şöyle noktaladı: “Yeniden Asya girişimimizle, bölgeyle ilişkilerimiz her alanda gelişip, derinleşiyor. Hong Kong, yeni bir hikaye arayışında. Çin ve Asya-Pasifik bölgesinde FinTech, BioTech, muhasebe, avukatlık gibi profesyonel hizmetler ve Endüstri 4.0+ alanlarında start-uplara öncelik veriliyor. Ülkemizin güçlü start-up ekosistemi, özellikle yazılım, internet, mobil uygulamalar ve biyoteknoloji alanında son dönemdeki atılımları dikkat çekiyor. Bu noktada hem bir rekabet, hem de iki tarafın bölgesel avantajları bakımından bazı işbirliği fırsatları ortaya çıkabilir. Önümüzdeki dönemde Çifte vergilendirmenin Önlenmesi Anlaşması ile Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması konusunda iki önemli anlaşmanın yanısıra, gümrükler arasında teknik işbirliği anlaşması da gündemde. Bu anlaşmalar ahdi seviyede de ilişkilerin altyapısını kuvvetlendirecek, ekonomik ve ticari faaliyetleri destekleyecektir. Girişimcilerimiz bunları  dikkate almalı.”

 

 

Çin’de sert iniş endişesi gelişen piyasaları da vurabilir

 

Çin’in Taleban’la İlişkileri Nasıl Olacak?

 

Çin, yeni online oyunlara onay vermeyi askıya aldı

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler