Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Powell: Faiz artırmanın zamanı değil

Fed Başkanı Jerome Powell, Fed’in varlık alımlarını azaltma kararı almasının faizleri artırmaya yakın olduğu anlamına gelmediğini söyledi. Federal Açık Piyasa…

Powell: Faiz artırmanın zamanı değil

Fed Başkanı Jerome Powell, Fed’in varlık alımlarını azaltma kararı almasının faizleri artırmaya yakın olduğu anlamına gelmediğini söyledi.

Federal Açık Piyasa Komitesi  (FOMC) toplantısının ardından basın toplantısında konuşan Fed Başkanı Jerome Powell, “Faiz oranlarını artırmanın zamanın geldiğini düşünmüyorum. Hala maksimum istihdama ulaşmak için alan var” diye konuştu.

Basın toplantısında enflasyonun ne zaman aşağı geleceğinin “oldukça belirsiz” olmaya devam ettiğini ifade eden Powell,. ancak enflasyonda gerilemenin 2022 ikinci veya üçüncü çeyrekte olabileceğini belirtti

Faiz artırımının zamanlamasının ekonominin izleyeceği patikaya, maksimum istihdam hedefinin yakalanmasına bağlı olduğunu belirten Powell, enflasyonun Fed’in beklentilerini ötesine geçmesi ve yüksek seviyelerde ısrarcı olması halinde Fed’in buna yanıt vermekten çekinmeyeceğini de vurguladı.

Ekonominin gelecek yılın ortasına kadar nasıl gelişeceğini görmeye bekleyeceklerini, tedarik zinciri sıkıntılarının ve enflasyonun o tarihten sonra gerileyeceğini tahmin ettiklerini vurgulayan Powell, “Ekonominin doğru durumuna karar verirken sabırlı olacağız. Yüksek enflasyona yönelmiş bir risk var, bizim için sabırlı olmak uygun olur. Zamanın bize daha fazla şey söyleyeceğini düşünüyoruz. Faizler konusunda sabırlı olacağız, ancak gerektiğinde atım atmaktan da çekinmeyeceğiz” diye konuştu.

 

 

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler