Sosyal Medya

Borsa

Morgan Stanley: Gelişmekte olan piyasalar 2022’de zorlanacak

Morgan Stanley tarafından yapılan en son analize göre, gelişmekte olan piyasalar 2022 takvim yılında kar için ‘zorlanabilir’. Hisse senedi getirileri,…

Morgan Stanley: Gelişmekte olan piyasalar 2022’de zorlanacak

Morgan Stanley tarafından yapılan en son analize göre, gelişmekte olan piyasalar 2022 takvim yılında kar için ‘zorlanabilir’. Hisse senedi getirileri, değerlemeleri son derece pahalı olmaya devam ettiği için önümüzdeki yılda albenisini kaybediyor. Bu nedenle gelişen piyasa hisse senetlerinden elde edilen getirilerin en kötü darbeyi ama ihtimali var.

Morgan Stanley diğer bölgeler için,  Avrupa ve Japon hisse senetleri üzerinde kazançlı, GOÜ’ler üzerinde nötr,  ABD hisse senetleri üzerinde düşüş ağırlıklı bir pozisyon olacağını öngörüyor.

Morgan Stanley’deki uzmanlar, “Vadeli fiyat-kazançlar Ocak 2021’deki zirvedeki 16 kattan 13 katın altına düştüğü için, EM değerlemesi nispeten daha ucuz, ancak gerçek anlamda ucuz olmaktan çok uzak. GOÜ hisse senetlerinin gelecek yıl, Aralık 2022 hedefimize göre yalnızca yüzde üç artışla mücadele etmesini bekliyoruz” dedi.

Aracı kuruma göre, GOÜ değerlemesi Ocak zirvesinden aşağı yönde hareket etti, ancak ucuz olmaktan çok uzak. Bu nedenle, GOÜ hisse senetlerinin gelecek yıl mücadeleye devam etmesini bekliyor.

Bununla birlikte, önümüzdeki yıl yatırımcılar için hisse senedine özel fırsatlar olacak. Bu nedenle piyasa genelinde geniş getiriler peşinde koşmak yerine hisse senedi seçimine odaklanılmalı.

Sektörler arasında Morgan Stanley, yarı iletkenler ve Çin İnternet sektörleri konusunda zayıf kalmaya devam ediyor. Karbon emisyonunu azaltmak amacıyla artan düzenleyici risk ile birlikte, kamu hizmetleri sektörü de zayıf sektörler arasında yer alıyor.

 

 

 

Çeviri:: Cem Cetinguc

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler