Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Moody’s: 2021’de küresel ticaret yüzde 7-9 büyüyebilir

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s tarafından hazırlanan raporda küresel ölçekte artan koronavirüs vakaları ülkelere göre farklılı kgösteren canlanmaya karşın küresel…

Moody’s: 2021’de küresel ticaret yüzde 7-9 büyüyebilir

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s tarafından hazırlanan raporda küresel ölçekte artan koronavirüs vakaları ülkelere göre farklılı kgösteren canlanmaya karşın küresel ekonomik toparlanmanın 2021’in kalan kısmında da devam etmesi bekleniyor.

Kuruluşun değelendirmesinde küresel ticaretin bu yıl %7-9 arasında büyüme göstermesinin beklendiği kaydedildi. 2020 yılında ise küresel ticaret %9 oranında daralmıştı. Moody’s bununla birlikte küresel ticaret hacminin gelecek yıldan önce pandemi öncesi seviyelere ulaşmasının beklenmediğine dikkat çekti.

Değerlendirmede küresel ölçekte artan aşılamalar ile alınan politika tedbirlerinin ekonomik toparlanmayı destekleyeceği ifade edildi. “Bu durum imalat üretimi ve ticareti destekler. Ancak yeni varyantlar, vakalarda artış ve yeni sınırlama tedbirleri riskleri halen var” ifadeleri kullanıldı.

Moody’s, Çin ile ABD arasında 1. faz anlaşmanın yürürlükte kalmaya devam etmesini ve Çin’e yönelik yeni gümrük tarifelerini beklemediğini de aktardı.

 

 

Kaynak: foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler