Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

IMF’ten aşı üretiminin ve dağıtımın önündeki bariyerlerin kaldırılmasına destek

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, aşı üretiminin ve dağıtımın önündeki bariyerlerin ortadan kaldırılması için IMF olarak güçlü argümanlara sahip olduklarını söyledi.…

IMF’ten aşı üretiminin ve dağıtımın önündeki bariyerlerin kaldırılmasına destek

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, aşı üretiminin ve dağıtımın önündeki bariyerlerin ortadan kaldırılması için IMF olarak güçlü argümanlara sahip olduklarını söyledi. Georgieva, COVID-19 aşıları için fikri mülkiyet haklarının kaldırılmasının başka tedbirler ile birlikte uygulamaya konması gerektiğini de vurguladı.

Krizin sona erdirilmesi için en hızlı yolun aşı üretimini artırmak olduğunu belirten Georgieva, Dünya Ticaret Örgütü’nün fikri mülkiyet hakları kurallarını geçici olarak askıya alırken, aşıların dağıtımı konusunda şeffaf bir sürecin de buna eşlik etmesi gerektiğini söyledi.

Avrupa Üniversitesi Enstitüsü tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan Georgieva, Üretimin artırılmasını mümkün kılmak krizini sona erdirmeye katkı yapacak faktörlerden biri. 18-24 ay için fikri mülkiyet haklarının askıya alınması gümüş bir kurşun değil, bunun şeffaflık ve sahte aşıların engellenmesi tedbirleri ile birlikte hayata geçirilmesi gerekli” dedi.

Georgieva, krizin sona erdirilmesi yolunda hızlı bir ilerleme sağlanabilmesi halinde IMF olarak bunun 2025’e kadar dünya ekonomisine 9 trilyon dolar bir fayda sağlamasını beklediklerini de vurguladı.

Foreks

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler