Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

IMF Küresel Ekonomik Görünüm: Türkiye büyüme beklentisi aynı

IMF’nin “Küresel Ekonomik Görünüm Raporu”na göre, ocak ayında açıklanan G-20 Görünüm raporunda yüzde 6 olarak tahmin edilen Türkiye’nin 2021 yılı…

IMF Küresel Ekonomik Görünüm: Türkiye büyüme beklentisi aynı

IMF’nin “Küresel Ekonomik Görünüm Raporu”na göre, ocak ayında açıklanan G-20 Görünüm raporunda yüzde 6 olarak tahmin edilen Türkiye’nin 2021 yılı büyümesi, yine aynı seviyede açıklandı. IMF, 2022 yılında Türkiye’nin yüzde 3,5 büyüyeceği tahmini de korudu.

Yılsonu enflasyon beklentisi yüzde 12,5

Rapora, enflasyonun bu yıl ortalama yüzde 13,6, yıl sonunda yüzde 12,5 olacağı beklentisine yer verildi. Bir önceki raporda ortalama enflasyon beklentisi yüzde 11,9, yıl sonu enflasyon  beklentisi yüzde 12 seviyesindeydi.

Küresel büyüme beklentisi yüzde 6’ya çıktı

IMF, Küresel Ekonomik Görünüm Nisan 2021 raporunda bir önceki raporda yüzde 5,5 olan küresel ekonomik büyüme beklentisi yüzde 6’ya yükseltilirken, 2022 için öngörülen büyüme ise yüzde 4,4’e yükseltildi.

IMF Başekonomisti büyüme patikalarının “tehlikeli şekilde” ayrışmaya başladığını konu ederken, gelişmiş ekonomiler arasında pandemi öncesi GSYH’yi yakalayacak tek ekonomi olarak da ABD’ye işaret etti.

IMF

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler