Sosyal Medya

Döviz

Goldman Sachs, Fed faiz artışı tahminini öne çekti

Yatırım bankası Goldman Sachs, enflasyonun yüksek kalmasını beklediği için salgın sonrası ilk ABD faiz artışı  için tahmbeklentisini bir yıl öne…

Goldman Sachs, Fed faiz artışı tahminini öne çekti

Yatırım bankası Goldman Sachs, enflasyonun yüksek kalmasını beklediği için salgın sonrası ilk ABD faiz artışı  için tahmbeklentisini bir yıl öne çekerek Temmuz 2022’ye işaret etti.

Goldman’ın baş ekonomisti Jan Hatzius bir müşteri notunda, “çağrımızdaki değişikliğin ana nedeni, tapering sona erdiğinde çekirdek PCE enflasyonunun %3’ün üzerinde , çekirdek TÜFE enflasyonunun ise %4’ün üzerinde kalmasını beklememiz” dedi.

Federal Rezerv politika yapıcılarının Çarşamba günü yapacakları iki günlük politika toplantısının sonunda merkez bankasının aylık 120 milyar dolarlık Hazine ve ipotek destekli menkul kıymet alımlarını azaltmaya başlama planlarını duyurmaları bekleniyor.

Hatzius, “Virüs, enflasyon, ücret artışı veya enflasyon beklentileri üzerindeki büyük sürprizler revizyona yol açabilir, ancak her iki yönde de bir değişiklik engelinin yüksek olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

Goldman Sachs ayrıca Kasım 2022’de ikinci bir faiz artışı ve bundan sonra her yıl iki faiz artışı bekliyor.

Cuma günkü enflasyon verisinin ardından, Fed fon vadeli kontratlarında Temmuz 2022’ye kadar çeyrek puanlık sıkılaştırma ve Aralık ayına kadar bir başka faiz artışı tamamen fiyatlanmış durumda.

Yahoo Finance

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler