Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

FED Tahvil Alımlarını Azaltacak mı?

Corona virüsünün Delta varyantının ABD'deki hızlı vaka artışını körüklemesine rağmen FED'in, ABD ekonomisinin toparlanmaya devam edeceği inancını koruduğuna işaret etmesi bekleniyor...

FED Tahvil Alımlarını Azaltacak mı?

ABD Merkez Bankası’nın (FED) Temmuz sonundaki toplantısına ait tutanaklar bugün kamuoyuna açıklanacak. Tutanaklarda FED’in Corona virüsü pandemisinin yol açtığı ekonomik sorunlara yanıt olarak uygulamaya koyduğu acil programları ne zaman sona erdireceğine ilişkin tartışmaların ve FED yetkililerinin enflasyonun yükselmesiyle ilgili kaygılarının yer alması bekleniyor.

27-28 Temmuz’da yapılan toplantının tutanaklarının, Corona virüsünün Delta varyantının ABD’deki hızlı vaka artışını körüklemesine rağmen FED’in, ABD ekonomisinin toparlanmaya devam edeceği inancını koruduğuna işaret etmesi bekleniyor. Toplantıda FED yetkilileri ayrıca aylık 120 milyar dolarlık Hazine tahvili ve ipoteğe dayalı menkul kıymetler alımını sona erdirmek için planlar sunmaya devam etmişti.

ABD’de Delta varyantının yayılmasına bağlı olarak yaşanan sağlık krizinin son üç haftada yoğunlaşmasına rağmen ekonomik toparlanmanın devam ettiği görülüyor. Temmuz ayında istihdam artmış, enflasyon ise FED’in hedef oranı olan yüzde 2’nin üzerinde seyretmeye devam etmişti. Bu nedenle bazı FED yetkilileri, pandemi dönemine ait acil programların daha fazla fayda sağlayacak süreyi aştığı ve hızla durdurulması gerektiğini savunuyor.

 

VOA

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler