Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Çin’de hizmet ihracatı yükselişe geçti

Çin’de, hizmet dış ticaretinde mart ayında yüzde 7,9’luk artış görüldüğü ve hizmet dış ticaretinin geçen yıl itibarıyla ilk defa pozitif…

Çin’de hizmet ihracatı yükselişe geçti

Çin’de, hizmet dış ticaretinde mart ayında yüzde 7,9’luk artış görüldüğü ve hizmet dış ticaretinin geçen yıl itibarıyla ilk defa pozitif büyümeye geçtiği bildirildi. Çin Ticaret Bakanlığı Sözcüsü Gao Feng olağan basın toplantısında, Çin’in hizmet ticaretinde istikrarlı iyileşme eğiliminin bu yıl da sürdüğüne işaret etti.

Sözcü, yılın ilk çeyreğinde hizmet dış ticareti hacminin 1 trilyon 158 milyar 190 milyon yuana ulaşarak, yıllık bazda yüzde 0,5 arttığını belirtti. “Mart ayında hizmet dış ticaretinde yüzde 7,9’luk artış kaydedildi. Hizmet dış ticareti geçen yıl itibarıyla ilk defa pozitif büyümeye geçti” diye konuşan Gao, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Hizmet ticaretinin gelişmesine destek olan çeşitli politikaların uygulanmasıyla ve iş ortamının sürekli iyileştirilmesiyle birlikte, bu yıl Çin’in hizmet ticaretindeki büyüme eğiliminin devam etmesi bekleniyor. Ancak Çin’de hizmet ticaretinin gelişimi, dünyada salgın durumunda belirsizliğin bulunması, ülkeler arasındaki personel iletişiminin sınırlanması ve hizmet ticaretinde uluslararası rekabetin güçlenmesi gibi belirsizlik unsurlarıyla karşı karşıya.”

 

 

Kaynak: tr.investing.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler