Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Christopher Waller: Enflasyon yakın zamanda yavaşlamaya başlamaz ise Fed faiz artırımına gidebilir

Fed Yönetim Kurulu üyesi Christopher Waller, yüksek enflasyonun yakın zamanda yavaşlamaya başlamaması halinde Fed’in faiz artırımı için zamanı öne getirebileceğini…

Christopher Waller: Enflasyon yakın zamanda yavaşlamaya başlamaz ise Fed faiz artırımına gidebilir

Fed Yönetim Kurulu üyesi Christopher Waller, yüksek enflasyonun yakın zamanda yavaşlamaya başlamaması halinde Fed’in faiz artırımı için zamanı öne getirebileceğini söyledi.

Waller, Fed’in Kasım ayı FOMC toplantısının ardından varlık alımlarını azaltmaya başlamasını desteklediğini de ifade etti.

Katıldığı sanal bir etkinlikte konuşan Waller, “İş gücü piyasasında devam eden iyileşmenin hızı kademeli olabilir ve ben enflasyonun yavaşlamasını bekliyorum. Bu, faiz artırımı için hala zaman olduğu anlamına geliyor. Ancak, beklenmedik şekilde yüksek enflasyon oranlarını devam etmesi halinde faiz artırımı öne gelebilir” dedi.

Önümüzdeki .birkaç ayın yüksek enflasyon rakamlarının geçici olup olmadığını değerlendirmek için önemli olduğunu ifade eden Waller, “Eğer aylık enflasyon rakamları yılın sonuna kadar yüksek devam eder ise, daha agresif bir politika yanıtı gerekebilir” dedi.

Federal Açık Piyasa Komitesi’nin Kasım toplantısından sonra varlık alımlarında azaltıma başlamasını desteklediğini belirten Waller, varlık alımlarının azaltılmasının gelecek yılın ortasına kadar tamamlanmasını arzu ettiğini, ancak olası beklenmedik gelişmelerin bu hızı değiştirebileceğini de vurguladı.

 

 

 

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler