Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Almanya enflasyonu haziranda yüzde 2,3; Euro Bölgesi güven endeksi 1990’dan beri en yüksekte

Almanya Federal İstatistik Ofisi’nin (Destatis) öncü verilerine göre, ülkede Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), haziranda yıllık %2,3 arttı. Böylece mayısta görülen…

Almanya enflasyonu haziranda yüzde 2,3; Euro Bölgesi güven endeksi 1990’dan beri en yüksekte

Almanya Federal İstatistik Ofisi’nin (Destatis) öncü verilerine göre, ülkede Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), haziranda yıllık %2,3 arttı. Böylece mayısta görülen 2018’den bu yana en yüksek seviyeye işaret eden %2,5’in altına geldi. Yine de %2,0’nin üzerinde kalması dikkat çekici oldu.

Ülkede gıda fiyatları, geçen yılın haziran ayına kıyasla %1,2 artış gösterdi. Hizmetlere yönelik maliyetlerde %1,6, kirada %1,3 ve enerji fiyatlarında %9,4 artış kaydedildi.

Euro Bölgesi’nde ekonomiye ve hizmet sektörüne olan güven zirve yaptı

Euro Bölgesi’nde Mart ayında pandemi nedeniyle 100,0 eşiği altına inen ekonomik güven endeksi, Haziran’da 117,9 seviyesine çıkarak 1990 sonrası en yüksek seviyeyi gördü.

Salgında durma noktasına gelen ekonomik aktivitelerin hızlanması, aşılanma oranının artması ve desteklerle toparlama gösteren ekonomiye dair beklentiler sayesinde.

Euro Bölgesi ülkelerinde toparlanma hızı oldukça iyi, fakat parasal desteklerin devam etmesi gerektiğini belirten politika yapıcılar için canlanan talep ve istihdam ekonominin en önemli alanları olarak görülüyor.

Investing

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler