Sosyal Medya

Borsa

Yerlilerin döviz mevduatları yükselmeye devam-Ağbal öncesi hafta için

TCMB’nin açıkladığı haftalık verilere göre: – 19 Mart haftası itibariyle toplam döviz mevduatları 2,2 milyar dolar artarak 232,5 milyar dolara…

Yerlilerin döviz mevduatları yükselmeye devam-Ağbal öncesi hafta için

TCMB’nin açıkladığı haftalık verilere göre:

– 19 Mart haftası itibariyle toplam döviz mevduatları 2,2 milyar dolar artarak 232,5 milyar dolara yükseldi.Gerçek kişilerin döviz mevduatlarında 700 milyon dolarlık artış izlenirken, tüzel kişilerde bu artış rakamı 1,5 milyar dolar oldu.

Parite etkisinden arındırılmış veriye göre ise 19 Mart haftasında toplam döviz mevduatlarındaki artış 1,6 milyar dolar oldu. Bu seride gerçek gerçek kişiler için artış 128 milyon dolar iken, tüzel kişilerin döviz mevduatlarında 1,5 milyar dolarlık yükseliş gerçekleşti.

– Yabancılar nette 427 milyon dolarlık tahvil alımı yaptılar.  Borsa tarafında ise nette 60 milyon dolarlık alım izlenmekte ki bu da son sekiz haftadır üst üste devam eden hisseden çıkış serisi sona erdirmekte. Borsa’da yabacı payı yüzde 44 seviyesinde.

Açıklanan veriler Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın görevden alınması öncesinde faiz artışı yapıldığı haftayı kapsamakta.  Dolayısıyla yabancı alımlarının önümüzdeki hafta serisinde sert bir şekilde eksiye dönmesi kaçınılmaz.

Yerlilerin döviz mevduatları açısından da Yiğit Bulut’un TVler’de yaptığı açıklama olarak 7,5 milyar dolar satışın dağılımını izleyeceğiz.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler