Sosyal Medya

Döviz

Reuters: Türkiye Azerbaycan ile swap anlaşmasına yakın

Reuters’ın konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre Türkiye birkaç ülke ile swap anlaşması konusunda görüşmeler yürütürken Azerbaycan ile anlaşmaya yaklaştı.…

Reuters: Türkiye Azerbaycan ile swap anlaşmasına yakın

Reuters’ın konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre Türkiye birkaç ülke ile swap anlaşması konusunda görüşmeler yürütürken Azerbaycan ile anlaşmaya yaklaştı.

Swap anlaşması brüt rezervleri artırıcı etkisi ile Albayrak döneminde TL’ye değer kazandırmak için yapılan döviz satışlarının arka planındaki tercih.  Döviz satışı ile birleştiğinde net rezervlerde düşüşe neden oluyor.  Dolayısıyla, swap anlaşması Fed gibi bir merkez bankası ile yapılmadığı sürece, TCMB’nin güvenilirliği ya da TL’nin değer kazanması açılarından kayda değer bir adım değil.

Konuya yakın kaynaklara dayandırılan habere göre Türkiye swap anlaşması için görüşmeleri hızlandırırken ilk anlaşmanın çok büyük ihtimalle Azerbaycan ile olması bekleniyor.

Habere göre Türkiye’nin swap anlaşması konusunda görüştüğü diğer ülkeler arasında Malezya, Güney Kore, Rusya, İngiltere ve diğer Asya ülkeleri var. Bir kaynak ayrıca Katar ile mevcut swap anlaşmasının genişletilmesinin de mümkün olduğunu söyledi.

TCMB Başkanı Kavcıoğlu dün yaptığı açıklamada dört ülke ile swap konusunda görüşmeler olduğunu iki ülke ile de anlaşma konusunda iyi bir noktada bulunulduğunu belirtmişti.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler