Sosyal Medya

Döviz

Goldman Sachs EUR/USD için Beklentilerini Yükseltti

Uluslararası yatırım kuruluşu Goldman Sachs, EUR/USD için 3 aylık hedefini 1.21’den 1.25’e yükseltti Kuruluş tarafından hazırlanan raporda karara gerekçe olarak…

Goldman Sachs EUR/USD için Beklentilerini Yükseltti

Uluslararası yatırım kuruluşu Goldman Sachs, EUR/USD için 3 aylık hedefini 1.21’den 1.25’e yükseltti

Kuruluş tarafından hazırlanan raporda karara gerekçe olarak Euro Bölgesi için artan büyüme tahminleri, ECB’den normalleştirme sinyallerini başlaması ve Fed fiyatlamasının daha istikrarlı hale gelmesi gösterildi. Raporda 12 aylık hedefini 1.28 olarak sürdüren kuruluş euro için dolar karşısında AL tavsiyesinde bulundu. Tavsiye için zarar-kes seviyesi ise 1.1750 olarak belirtildi.

JP Morgan ise dolarda yükseliş beklentisini korudu.

Kuruluş tarafından hazırlanan raporda, dolarda ABD tahvil faizlerinde yaşanan gerileme ile uyumlu olarak yaşanan düşüşün yukarı yönlü trend içinde trendin tersine hareket olduğu ancak bunun geçici olmasının beklendiği kaydedildi. Değerlendirmede ABD’de açıklanan verilerin güçlü gelmeye devam ettiğinin altı çizildi. Fed’in Nisan ayı tutanaklarından itibaren varlık alımlarının azaltılması konusunda resmi mesajlar verebileceği öngörüldü. JP Morgan, dolar için aralarında Japonya, İsviçre ve İngiltere’nin de olduğu merkez bankalarının güvercin kalması beklenen ülkelerin para birimleri karşısında uzun pozisyon tavsiyesinde bulundu.

 

Kaynak: foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler