Sosyal Medya

Döviz

FÖŞ-Artunç Kocabalkan Piyasa Yorumu:  Altın Seviye

  Yangınlarda canını kaybeden vatandaşlarımıza Tanrı’dan rahmet dileriz.  Kaybettiğimiz doğa varlıkları için de milletimize sabır.   Yalnız Türkiye’de değil, tüm…

FÖŞ-Artunç Kocabalkan Piyasa Yorumu:  Altın Seviye

 

Yangınlarda canını kaybeden vatandaşlarımıza Tanrı’dan rahmet dileriz.  Kaybettiğimiz doğa varlıkları için de milletimize sabır.

 

Yalnız Türkiye’de değil, tüm dünyada doğal afetlerle dolu bir yıl geçiriyoruz. Bunların zemininde yatan küresel ısınma.  Mali piyasalara döndüğümüzde, Fed’in Delta varyantı ve ekonomide toparlanmanın gücünün belirsizliği gibi nedenlerle tahvil alımını sürdüreceği görülüyor. Bu karar haklı, fakat maliyetini finansal istikrarsızlıkla ödemek artık kaçınılmaz oldu.

FÖŞ, birkaç ay içinde S&P500 başta tüm riskli varlıklarda kısa soluklu bir ayı pazarı kaygısı içinde.

ABD tahvil faizlerinin niye bu denli düştüğünü Fed de anlamıyor. Ama, enflasyonun çok uzun süre %3 veya üstünde seyredeceği bir dünyada 10 yıl vadeli tahvilin %1.22 getirisine razı olmak akılcı değil. Sert bir düzeltme bekliyoruz.

 

TL Eylül sonuna kadar değer kazanmaya devam edecek. Yaz boyunca cari fazla üreteceğiz.

Çin niyeti bozdu, artık Batı bloğundan finansal olarak da kopma niyetinde.

Delta varyantı, ABD-Çin rekabeti ve  enflasyon belirsizliği altını riskten kaçanlar için en güvenli liman statüsüne taşıyor. FÖŞ altın rallisinin sürmesini bekliyor.

 

Aman tokat yemeyelim | Devrim Akyıl

 

FÖŞ Birol Aydemir’i Konuk Etti: TÜİK ve İstatistik Kalitesi Hakkında Bilmek İstedikleriniz (1.Bölüm)

 

Dolarizasyon tam gaz, yabancı Türkiye’ye taze para sokmuyor

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler